PROGNOZA METEO pe trei zile. Toamna îşi pune amprenta asupra ţării noastre

PROGNOZA METEO. Pentru următoarele trei zile, meteorologii prognozează temperaturi potrivite pentru data din calendar, dar şi o vreme în general instabilă.

13 sept. 2014, 14:57
PROGNOZA METEO pe trei zile. Toamna îşi pune amprenta asupra ţării noastre

PROGNOZA METEO. În ultima zi a săptămânii, vremea se menţine în general instabilă în vestul şi în sud-vestul ţării, unde norii domină cerul şi pe arii relativ extinse cad averse, pe alocuri torențiale, însoțite de fenomene electrice şi izolat de căderi de grindină. Meteorologii ne atenționează ca în sudul Crişanei, Banat şi sud-vestul Olteniei cantităţile de apă vor depăşi local 25…30 l/mp şi izolat 50…60 l/mp. În restul zonelor va fi soare, umbrit din când în când de câţiva nori ce vor aduce izolat ploi slabe, la munte şi în sud-est. Vântul are răbufniri nervoase prin regiunile sudice şi în zona montană, dar pentru scurtă durată şi în timpul ploilor. Amiaza vine cu numai 20 de grade în unele localități din Banat până la 30 de grade, izolat în nord-vestul, centrul şi estul teritoriului.

VREMEA ÎN BUCUREŞTIÎn Bucureşti, vremea rămâne uşor mai caldă decât ar fi normal în această perioadă a anului. Cerul va avea înnorări trecătoare, dar se vede şi soarele, iar vântul dă semne de agitație din când în când. În aceste condiții temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

PROGNOZA METEO. Luni, cerul va avea înnorări în majoritatea regiunilor, mai accentuate în sud-vestul ţării, unde în continuare vor fi fenomene specifice instabilităţii atmosferice, iar pe arii restrânse se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate. În restul zonelor doar izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată, în special la munte. Vântul suflă cu putere în zona montană şi local în sud şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 18…20 de grade în Banat şi 28 de grade în sud-est.

VREMEA ÎN BUCUREŞTISăptămâna începe în Capitală cu destul de mulţi nori pe cer, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Se zăreşte din când în când şi soarele, iar vântul va fi destul de agitat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade.

PROGNOZA METEO. Marţi, se face frumos aproape peste tot în ţară, iar temperaturile sunt potrivite pentru data din calendar, adică maxime de la 18 grade în extremitatea de sud-vest a Olteniei până la 26 de grade în nord-vest şi centru. Cerul se înnorează din când în când în regiunile sud-vestice şi în cele din extremitatea sudică, precum şi la munte unde pe arii restrânse cad ploi de scurtă durată, în timp ce în restul zonelor este soare, iar vântul este mai intens în sud-estul ţării şi pe crestele montane.

VREMEA ÎN BUCUREŞTIÎn Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă şi normală termic pentru această dată. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade.

A doua jumătate a săptămânii aduce o vreme normală din punct de vedere termic pentru această dată, cu maxime cuprinse între 19 şi 25 de grade şi foarte puţine ploi, mai ales pe la munte şi prin sud-est. În schimb, spre weekend-ul viitor creşte probabilitatea de apariţie a ploilor în regiunile intracarpatice.

Citeşte şi COD GALBEN de PLOI, GRINDINĂ şi VIJELIE. Vezi zonele afectate