PROGNOZA METEO pe trei zile: Vin ninsorile şi în Bucureşti

PROGNOZA METEO. Vremea trece printr-un proces de răcire accentuată, iar precipitaţiile se vor transforma în unele zone în ninsori. În Bucureşti, de miercuri va ninge slab, iar vântul va bate mai puternic.

25 nov. 2013, 15:23
PROGNOZA METEO pe trei zile: Vin ninsorile şi în Bucureşti

Marţi, vremea va continua să se răcească, mai ales în regiunile extracarpatice. În sud-vestul şi sudul ţării cerul va fi acoperit de nori şi vor cădea precipitaţii pe arii relativ extinse. În cursul zilei acestea vor fi sub formă de ninsoare în Banat, mixte în Oltenia şi Muntenia şi mai ales ploi în Dobrogea, iar noaptea vor predomina ninsorile. În plus, in sud-vest cantităţile de precipitatii vor depăşi izolat 15…20 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi mai consistent. În Moldova şi la munte înnorările vor fi temporare şi local va ninge slab, iar în celelalte regiuni cerul va domina soarele şi doar izolat vor mai fi fulguieli trecătoare, dimineaţa. Vântul va fi mai nervos în Câmpia de Vest şi în regiunile extracarpatice, precum şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 7 grade pe litoral.

În Bucureşti, vremea schimbă foaia marţi. Cerul se va acoperi de nori şi va continua să se răcească. Peste zi termometrele nu vor înregistra mai mult de 4 grade. Din când în când vor cădea precipitaţii, la început sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar spre seară şi noaptea va ninge slab când şi vântul va fi mai sprinten.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Miercuri ajungem să vorbim despre o vreme rece pentru sfârşitul lunii noiembrie, cu maxime ce abia vor atinde 5 grade pe litoral, plecând de la minus 3 grade în depresiuni. Cerul va fi înnorat în sud-vestul şi sudul ţării şi va ninge în Banat, Oltenia şi local în Muntenia. În sudul Moldovei vor fi câteva fulguieli, iar în Dobrogea pe alocuri cad precipitaţii slabe mixte. Vântul rămâne destul de nervos în regiunile estice şi sud-estice.

Vreme rece se anunţă şi în Capitală, miercuri, când termometrele vor strânge aproximativ 3 grade. Norii vor domina cerul, trecător este posibil să ningă slab, iar vântul va avea câteva răbufniri nervoase.

Joi, vremea rămâne rece, deşi se arată soarele şi numai prin regiunile vestice, nordice şi centrale, precum şi la munte, se înmulţesc norii ce vor aduce mai ales spre seară câteva ninsori slabe. Vântul va fi mai alert în zona de munte, mai ales a Carpaţilor Orientali, unde sunt aşteptate rafale de peste 55 km/h, dar din când în când în partea de sudul a ţării. Temperaturile maxime de la -3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei până la cel mult 6 grade, local, în est.

Joi, în Bucureşti va fi soare cu dinţi. Dimineaţa se vor înregistra temperaturi negative, iar la amiază nu vor fi mai mult de 5…6 grade în termometre, însă sub acţiunea vântului puţin mai nervos, temperatura real resimţită se va situa în jurul pragului de îngheţ.

Vremea se va menţine rece pe parcursul zilei de vineri, când se vor înregistra temperaturi maxime între minus 3 şi plus 5…6 grade. Totodată în regiunile vestice, nordice şi centrale, precum şi la munte, unde pe arii restrânse mai ninge slab. Începând de sâmbătă însă vremea se face frumoasă, se încălzeste uşor şi treptat, iar probabilitatea de aparitie a precipitaţiilor va fi redusă. În cursul nopţilor şi al dimineţilor vor fi condiţii de ceaţă.