PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Vreme din ce în ce mai rece. Ninge şi bate vântul cu putere

PROGNOZA METEO. Vremea va continua să se răcească. Sâmbătă, va ninge în sudul, sud-estul şi local în centrul ţării, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali. Duminică, temperaturile vor continua să scadă, astfel că peste zi nu sunt aşteptate mai mult de -4 grade în estul Transilvaniei, în Bucovina şi în partea de vest a Olteniei şi cel mult 6-7 grade în sudul litoralului. Luni, vântul va continua să prezinte intensificări, cu rafale de peste 70 km/h în Muntenia, jumătatea de sud a Moldovei, în Dobrogea şi estul Olteniei, viscolind şi troienind zăpada.

26 dec. 2014, 15:26
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Vreme din ce în ce mai rece. Ninge şi bate vântul cu putere

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea rămâne, în general, închisă şi va continua să se răcească. In plus, ninge în sudul, sud-estul şi local în centrul ţării, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, iar pe arii restrânse şi în celelalte regiuni. Vântul va prezenta intensificări cu precădere în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăşi 45-55 de km/h, viscolind temporar ninsoarea. În sud-estul extrem vor mai fi precipitaţii mixte şi se menţin condiţiile de polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 în nordul Moldovei, sudul Crişaniei şi în depresiuni şi 4-5 grade pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va continua să se răcească şi în Capitală, unde continuă să ningă şi să bată vântul. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de un grad Celsius.

CITEŞTE ŞI: ALERTĂ METEO: COD GALBEN de NINSORI, VISCOL şi POLEI în aproape toată ţara în următoarele zile

PROGNOZA METEO. În ultima zi a săptămânii, vremea continuă să fie mohorâtă. În cursul zilei va începe să ningă, din nou, în regiunile sud-vestic pentru ca seara, aria ninsorilor să se extindă, cuprinzând până luni dimineaţa cea mai mare parte a ţării. Numai în Lunca Dunării şi în Dobrogea precipitaţiile vor fi mixte, situaţie în care este posibil să se formeze polei. În sudul şi sud-estul ţării, local cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari la munte şi în sud-estul teritoriului, unde temporar va viscoli şi troieni zăpada. Temperaturile vor continua să scadă, astfel că peste zi nu sunt aşteptate mai mult de -4 grade în estul Transilvaniei, în Bucovina şi în partea de vest a Olteniei şi cel mult 6-7 grade în sudul litoralului.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Încheiem acestă săptămână cu vreme închisă şi în Bucureşti, iar noaptea începe să ningă şi să bată vântul cu putere. Mercurul în termometre nu reuşeşte să atingă limita îngheţului, aşa că se opreşte peste zi la aproximativ -1 grad.

PROGNOZA METEO. Temperaturile mai scad la începutul săptămânii viitoare, în special noaptea, când se va instala gerul, cel puţin în jumătatea nordică a ţării. Cerul va fi temporar noros şi mai ales în prima parte a zilei va ninge în regiunile sudice, centrale şi estice şi pe arii restrânse, în sud-vest. Vântul va continua să prezinte intensificări, cu rafale de peste 70 km/h în Muntenia, jumătatea de sud a Moldovei, în Dobrogea şi estul Olteniei, viscolind şi troienind zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 grade în Transilvania şi 2 grade pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea continuă să se răcească şi în Capitală, unde meteorologii nu estimează mai mult de -1 – 0 grade peste zi, dar sub acţiunea vântului puternic frigul va fi cu adevărat pătrunzător, mai ales că în prima parte a zilei va mai ninge.