PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea continuă să fie caldă şi însorită

PROGNOZA METEO. Pentru următoarele zile, meteorologii prognozează vreme frumoasă şi mai caldă decât ar fi normal în luna octombrie. Cu toate acestea, izolat îşi pot face apariţia şi precipitaţiile, iar dimineţile vor fi marcate de ceaţă.

11 oct. 2014, 14:11
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea continuă să fie caldă şi însorită

PROGNOZA METEO. Duminică, chiar dacă presiunea atmosferică scade uşor, ne vom bucura de o vreme în general frumoasă, de toamnă indiană. Cerul va fi mai mult senin, cu ceva mai mulţi nori doar prin sud-estul ţării, dar fără şanse de ploi. Dimineaţa, pe arii restrânse, va fi ceaţă, mai ales în estul ţării, dar până la mijlocul zilei ea se va disipa. Vântul nu face excese, iar până după-amiază temperatura aerului ajunge la maxime peste normalul datei din calendar. Meteorologii prognozează de la 17 grade pe litoral până la 27 de grade în vest, în nord-vest şi izolat în centrul ţării, unde se depăşeşte aşadar pragul termic al zilelor de vară.

În Capitală, chiar dacă ziua începe cu ceva ceaţă şi mai mulţi nori joşi în zonele preorăşeneşti mai ales, soarele reuşeşte să domine autoritar cerul în scurt timp şi peste zi ne bucurăm de o vreme perfectă pentru data din calendar, cu vânt slab şi maxime de 20…21 de grade.

PROGNOZA METEO. Şi în prima zi a săptămânii viitoare, vremea se menţine mai caldă decât în mod normal în a doua decadă a lunii octombrie în aproape toată ţara. Dimineaţa va fi din nou ceaţă şi nori joşi pe arii restrânse în zonele joase, apoi cerul e din nou mai mult senin, cu excepţia sud-estului, unde norii acoperă parţial cerul. Vântul nu trece de moderat, iar maximele pleacă de la 17…18 grade pe litoral şi ajung la 27 de grade în regiunile intracarpatice, unde vor fi valori cu 7…8 grade peste mediile climatologice.

De vreme predominant frumoasă şi caldă se vor bucura în prima zi a săptămânii viitoare şi locuitorii Capitalei. Dimineaţa vizibilitatea poate să fie mai mică din cauza ceţii timp în care soarele rămâne după un strat de nori joşi, dar după ora 10.00 cerul e mai mult senin, iar temperatura creşte rapede spre maxime în jur de 22 grade.

PROGNOZA METEO. Şi marţi avem parte de vreme frumoasă şi caldă, cu cerul variabil, chiar mai mult senin în majoritatea regiunilor aproape toată ziua. Dimineaţa, ceaţa şi norii joşi îşi fac din nou simţită prezenţa, local în est şi izolat în sud şi în centru, iar peste noapte se înnorează în nord-vest şi izolat cresc şansele să apară câteva ploi slabe. Maximele se vor situa în general între 17 grade pe litoral şi 27 de grade, din nou, izolat în regiunile intracarpatice.

În Capitală sunt şanse sporite ca ziua să înceapă cu ceaţă, dar după disiparea ei va fi o zi de toamnă foarte frumoasă şi caldă. Norii aproape că nu se mai arată pe cer, iar mercurul din termometre urcă hotărât până la 22…23 de grade.

Cald pentru jumătatea lunii octombrie va fi şi miercuri, atunci când vom avea parte de maxime între 17 şi 27 de grade, cu cele mai mari valori tot dincolo de Carpaţi. De această dată, cerul se înnorează temporar în vest, în nord şi în centru, unde mai ales noaptea, va ploua slab. În schimb, în zonele joase din est şi sud dimineaţa va fi ceaţă, dar peste zi soarele e încă destul de darnic. În a doua parte a săptămânii, chiar dacă temperaturile scad uşor pe măsură ce se apropie weekendul, vremea e destul de caldă în majoritatea regiunilor, iar ploile au şanse mai mari să cadă în vest, în nord şi în centru, îndeosebi joi şi vineri.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni