PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea continuă să fie mai caldă decât ar fi normal

PROGNOZA METEO. Pentru următoarele trei zile, meteorologii prognozează temperaturi mai ridicate decât ar fi normal la sfârşitul lunii ianuarie. Cu toate acestea, precipitaţiile sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare îşi vor face apariţia în mare parte din ţară.

29 ian. 2015, 17:47
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea continuă să fie mai caldă decât ar fi normal

PROGNOZA METEO. Vineri se mai încălzeşte aşa că ajungem să vorbim despre o vreme mai caldă decât ar fi normal pentru această dată. Cerul va prezenta înnorări şi mai ales spre seară şi noaptea, precipitaţiile vor cuprinde cea mai mare parte a ţării. În regiunile vestice şi nord-vestice, precum şi în Carpaţii Occidentali, Carpaţii Meridionali şi în Subcarpaţii Getici, cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 30 l/mp. Vor fi ploi, iar în zonele de munte, la început vor fi precipitaţii amestecate pentru ca noaptea să predomine ninsorile, ceea ce va duce la depunerea unui strat nou de zăpadă. Totodată, vântul se intensifică treptat în toate regiunile şi va ajunge să sufle cu putere în Banat, Crişana şi pe litoral, unde la rafală se vor depăşi 65…70 km/h, în timp ce pe crestele montane va sufla tare cu peste 80 de km/h, temporar viscolind zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3…4 grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 13 grade în sudul Dobrogei.

Şi pe bucureşteni îi aşteaptă o vreme caldă vineri. Cerul va fi parţial acoperit de nori, iar dimineaţa este posibil să fie ceaţă şi abia noaptea este anunţată ploaie şi în zona Capitalei. În cursul nopţii nebulozitatea se va accentua treptat, va începe să plouă, iar vântul se va intensifica. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade.

Sâmbătă, vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal pentru această dată, deşi valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă în regiunile intracarpatice. Vor continua precipitaţiile mai ales sub formă de ninsoare la munte, în timp ce în nord-vest şi centru la nivel local cad precipitaţii mixte, iar în Dobrogea şi jumătatea estică a Munteniei şi cu totul izolat în rest va ploua. Vântul va avea intensificări în zonele de munte şi în sud-estul teritoriului, dar şi prin celelalte regiuni pentru intervalele mai scurte de timp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, între 2…3 grade în Maramureş şi estul Transilvaniei şi 14 grade în Lunca Dunării.

Citeşte şi Cum va fi VREMEA de PAŞTE. Prognoza meteo pe trei luni

Vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal pentru sfârşitul lunii ianuarie şi în Bucuresti, deşi cerul va fi înnorat din când în când, iar în primele ore ale zilei plouă. Meteorologii spun că se vede totuşi şi soarele, aşa că maxima termică se va situa în jurul valorii de 12 grade, dar vântul îşi face simţită prezenţa şi în Capitală, fapt ce va face ca la nivel de percepţie să fie mai răcoare.

Săptămâna se încheie cu vreme în general închisă şi temperaturi ce vor continua să scadă în cea mai mare parte a ţării, dar mai semnificativ în Moldova. Vor cădea precipitaţii în toate regiunile, sub formă de ploaie în cele sudice şi mixte în restul teritoriului, iar la munte va ninge. Izolat cantităţile de precipitatii vor fi însemnate şi vor fi condiţii de polei. Vântul nu se domoleşte în sud-est şi pe crestele montane, unde va fi şi pe parcursul acestei zile suficient de agitat. Temperaturile maxime vor pleca de la 0 grade în estul Transilvaniei şi se opresc la 14…15 grade în sudul Dobrogei.

Şi în Bucureşti, duminică, se anunţă o vreme mohorâtă, cu temperaturi în scădere şi ploi, în special în prima parte a zilei. Şi vântul continuă să fie mai nervos, aşa că cele 7…8 grade pe care le vor strânge termometrele se vor resimţi ca fiind mai scăzute.

Primele zile ale săptămânii viitoare nu aduc variaţii semnificative în ceea ce priveşte regimul termic, meteorologii anunţând totuşi temperaturi uşor mai ridicate decât cele normale pentru începutul lunii februarie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 9 grade. Luni plouă în general slab, local în regiunile sudice, iar în centru şi nord, pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte, pentru ca mai apoi precipitaţiile să se retragă către jumătatea de est a ţării. După o pauză scurtă, precipitaţiile revin în ţara noastră spre mijlocul săptămânii viitoare.

Citeşte şi Meteorologii avertizează: Urmează o FURTUNĂ DE ZĂPADĂ istorică