PROGNOZA METEO pe trei zile: După ninsori şi viscol, vine gerul

PROGNOZA METEO. Frigul pune stăpânire pe ţară, iar temperaturile vor fi unele veritabile de iarnă, în timp ce ninsorile se mai reduc, însă vântul va mai bate cu putere.

RomaniaTV.net
27 nov. 2013, 15:05
PROGNOZA METEO pe trei zile: După ninsori şi viscol, vine gerul

Ziua de joi rămâne rece, la amiază mercurul din termometre indică 0 grade în depresiuni şi 8 grade doar în Subcarpaţii Moldovei. Iar ca aspect, se anunţă o vreme mult mai plăcută, soarele îşi face adesea apariţia printre nori şi abia spre seară şi în noaptea următoare în vestul, centrul şi nordul ţării apar nori mai groşi, din care cad ninsori slabe. Iar vântul are intensificări la munte, chiar serioase în zona Carpaţilor Orientali, dar temporar suflă mai alert, cu 50…55 km/h, şi în sudul şi estul ţării.

Joi, în Capitală nu vor fi mai mult de 3…4 grade la amiază, cu 5 mai puţine decât ar trebui, vreme rece, deci, pentru final de noiembrie. Soare cu dinţi, prin urmare, se iveşte printre norii tot mai risipiţi de vântul sprinten de vest.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Vineri se menţine vremea mai rece decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va avea înnorări în nordul, centrul şi vestul ţării, unde local vor fi precipitaţii slabe, mai ales ninsori, dar şi câteva lapoviţe sau ploi, iar la munte va ninge. În sudul şi sud-estul teritoriului, norii nu acoperă cerul în intregime, se mai iveşte şi soarele, iar precipitaţiile lipsesc. Iar vântul se domoleşte şi doar în zona montană mai dă semne de agitaţie. În aceste condiţii maximele zilei pornesc din nou de la 0 grade în depresiuni şi ating 7…8 grade în dealurile Moldovei şi în Delta Dunarii.

Şi în Bucureşti, vineri va fi vreme rece, cu doar 4…5 grade în termometre la amiază, fără precipitaţii şi fără vânt alert, dar cu nori ce acoperă soarele din când în când.

Sâmbătă vremea rămâne rece, cu cerul temporar noros, dar cu precipitaţii puţine şi neînsemnate cantitativ. În nord-vestul ţării izolat vor fi fulguieli, iar în sudul şi sud-estul teritoriului va fi ceaţă, pe alocuri perisistentă şi cu totul izolat asociată cu burniţă. Prin urmare, la amiază temepraturile pornesc de la 2 grade, chiar mai scăzute în zonele acoperite de ceaţă, de pildă cele din Lunca Dunării, şi abia ating 6…7 grade prin Deltă.

Şi în Capitală prima zi de weekend va fi rece, cu numai 2….4 grade la amiază, după cele minus 5 ale dimineţii. Iar ceaţa diminetii, posibil peristentă câteva ore bune, contribuie din plin în acest sens. Spre prânz însă vor fi şi câteva raze de soare, iar vântul rămâne potolit.

Duminică în mare parte din ţară va fi vreme frumoasă, cu cer aproape senin şi vânt domol. Doar în regiunile sudice vor fi nori joşi, ceaţă persistentă şi condiţii de burniţă sau ploaie slabă, mai ales în primele ore ale zilei. Prin urmare, temperaturile menţin acelaşi ecart din ultimele zile, între 0 şi 7 grade vor fi maximele la amiază, iar tendinţa este ca temepraturie să rămână mai scăzute decât în mod normal la începutul lunii decembrie şi în următoarele zile. Şi doar trecător, la munte, vor fi posibile  precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. În schimb ceaţa va fi prezentă în cursul nopţilor şi al dimineţilor, în zonele joase de relief.