PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea e mai caldă decât ar fi normal şi apar ploi slabe

PROGNOZA METEO. Vremea se încălzeşte în următoarele zile, temperaturile putând urca cu peste 10 grade decât cele normale pentru perioada aceasta. Meteorologii  avertizează că va apărea burniţa, care împreună cu ploile slabe, va duce la producerea de polei.

11 feb. 2014, 04:47

PROGNOZA METEO. Marţi, avansul de aer cald peste ţară noastră, dar şi soarele ce domină cerul mai multe ore vor determina o vreme caldă pentru a doua decadă a lunii februarie, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice, precum şi în zonele de deal şi de munte. Meteorologii prognozează aşadar maxime ce pleacă de la 3 grade în nordul Moldovei şi ajung la 18, poate chiar 20 grade în Banat şi în Crişana. NorIi mai acoperă cerul în primele ore ale zilei în regiunile nordice, unde e posibil să mai plouă slab, apoi vremea va fi frumoasă, cu cerul variabil, în mai toată ţară.  Dimineaţa, în zonele joase, mai ales cele din sud şi est, va fi ceaţă pe arii restrânse, posibil asociată cu burniţă. Burniţa şi ploaia slabe pot determina izolat depunerea de polei. Vântul suflă mai agitat la munte şi în regiunile vestice.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Marţi, de vreme caldă pentru data din calendar se bucură şi locuitorii Capitalei. Dimineaţa sunt condiţii de ceaţă, dar după disiparea ei soarele domină cerul o bună parte a zilei şi aduce în termometre maxime în jur de 9 grade.

PROGNOZA METEO. Miercuri, tot de vreme caldă avem parte, chiar foarte caldă în regiunile din interiorul arcului carpatic, unde aşteptăm maxime chiar şi cu aproximativ 15 grade mai mari decât în mod obişnuit la această dată. Meteorologii anunţată aşadar de la 3..4 grade în zonele cu ceaţă persistentă din Moldova până la 19, poate chiar 20 grade în Dealurile Crişanei şi ale Banatului. În zonele joase din est şi sud-est ziua începe nori joşi şi pe alocuri cu ceaţă însoţită de burniţă, dar în celelalte regiuni vremea e frumoasă, cu cerul variabil şi abia spre seara norii se mai înmulţesc, dar ploi aşteptăm după căderea nopţii în jumătatea vestică. Izolat, noaptea sunt condiţii de polei, iar spre dimineaţă pe crestele montane înalte vor fi şi lapoviţă şi ninsoare, iar ceaţa este prezentă în est şi în sud-est.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Ziua de miercuri aduc maxime termice de 10 grade Celsius. Ziua începe cu ceaţă şi mai mulţi nori, poate şi cu puţină burniţă, dar peste zi se arată şi soarele.

PROGNOZA METEO. Valorile termice scad faţă de ziua precedentă, mai ales în vest, în nord-vest şi în centru, unde maximele pierd până la 10, 11 grade. Aşteptăm aşadar de la 2 grade în nordul Moldovei până la 13 grade în Oltenia. Cerul va fi temporar acoperit de nori şi plouă slab, local în nord, în nord-est şi în centru şi mai puţin în celelalte regiuni. Vor fi condiţii de polei, iar la munte vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Pe arii restrânse, în zonele joase din sud şi est va fi ceaţă. Vântul prinde putere izolat, mai ales în vest, în sud-vest şi pe crestele muntilor.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Joi, temperatura scade ulor, dar maximele sunt încp o idee peste cele normale, adică 7.. 9 grade. Norii acoperă temporar cerul şi trecător plouă slab, iar dimineaţa sunt condiţii de ceaţă.

PROGNOZA METEO. Vineri vremea se menţine mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii februarie şi contăm pe maxime de la 4 la 14 grade. Norii se adună temporar mai ales peste vestul, nordul şi centrul ţării, dar numai izolat plouă slab. În weekend vremea e mult mai caldă decât în mod normal în cea mai mare parte a ţării, iar precipitaţiile sunt puţine. Ceaţa rămâne de interes în zonele joase de relief, mai cu seamă cele din sud şi est.