PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea rămâne caldă pentru luna ianuarie

PROGNOZA METEO. Pentru următoarele trei zile, meteorologii prognozează vreme mai caldă decât normalul termic în această perioadă. Astfel, mercurul va urca în termometre până la maxime de 14 grade Celsius în vestul ţării.

15 ian. 2015, 16:16
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea rămâne caldă pentru luna ianuarie

PROGNOZA METEO. Vineri, în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în regiunile vestice, la deal şi la munte rămâne cald pentru mijlocul lunii ianuarie, în condiţiile unei zile însorite. În schimb, în zonele joase din sud, centru şi est, în prima parte a zilei ceaţa va da din nou bătăi de cap şi izolat poate fi asociată cu burniţă sau fulguieli, astfel că la orele amiezii temperaturile vor fi ceva mai modeste, dar apropiate de normalul perioadei. Cu totul izolat vor fi condiţii favorabile depunerilor de polei, cel mai probabil în Moldova. Vântul va avea uşoare intensificări în zona montană înaltă şi în partea de vest a teritoriului, iar maximele termice vor fi cuprinse între 2 grade în Transilvania, Moldova şi Dobrogea şi 10 grade în Banat şi Crişana, dar în zonele unde ceaţa va persista, vor fi posibile valori chiar mai scăzute.

În Bucureşti, în prima parte a zilei va fi ceaţă sau nori joşi ce ar putea persista în special în zona preorăşenească. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 4…6 grade Celsius.

Sâmbătă, vremea rămâne frumoasă şi mult mai caldă decât normal în regiunile vestice şi în zonele de deal şi de munte, unde ziua cerul va fi senin. În sudul şi în estul ţării, dar pe arii restrânse şi în centru se va semnala ceaţă sau nebulozitate joasă ce izolat vor persista şi vor fi asociate cu burniţă, astfel că se vor înregistra valori termice în general apropiate de mediile climatologice specifice pentru o zi de ianuarie. Vântul va avea unele intensificări în zona montană înaltă şi în vestul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0…2 grade în zonele cu ceaţă persistentă în special din est şi 12…14 grade în Dealurile de Vest.

Weekend-ul începe în Capitală cu ceaţă şi nebulozitate joasă, posibil persistentă. Vântul va fi domol, iar maxima termică se va situa în jurul valorii de 3 grade.

Vremea se va menţine în continuare mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată şi pe parcursul zilei de duminică, îndeosebi în vestul ţării, la deal şi la munte. Cerul va avea înnorări temporare şi începând din orele serii îşi vor face apariţia ploile ce se vor extinde treptat. La început acestea vor fi prezente în regiunile vestice şi nord-vestice, iar mai apoi, noaptea, izolat în cele centrale şi de nord-est. La munte, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În zonele joase de relief din sud şi din est, dimineaţa se va semnala ceaţă sau nebulozitate joasă, care local va persista şi pe parcursul zilei şi va fi asociată izolat cu burniţă. Pe suprafeţe mici vor fi condiţii de producere a poleiului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, dar trecător şi în vest şi sud-estul extrem. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2…0 grade în zonele cu ceaţă persistentă din Moldova şi 13…14 grade în vestul ţării.

În Bucureşti, cerul va avea înnorări şi duminica, mai ales în prima parte a zilei când va fi şi ceaţă. Vântul este liniştit, iar maxima termică se va situa în jurul valorii de 5 grade.

Valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării, dar mai cu seama la deal şi la munte. Plouă la începutul săptămânii în vestul, centrul şi nordul teritoriului şi pe arii restrânse în celelalte regiuni, în timp ce la munte, dar trecător şi în nordul Moldovei, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Ulterior, pe arii restrânse vor mai cădea precipitaţii slabe, iar în zonele joase de relief, se va semnala ceaţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 1 şi 11 grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni