PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea rămâne capricioasă şi rece

PROGNOZA METEO. Vremea va rămâne capricioasă şi rece pentru data din calendar şi în zilele următoare. De vineri, însă, începe să se încălzească uşor.

17 mai 2016, 13:33
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea rămâne capricioasă şi rece

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea se va menține răcoroasă în cea mai mare parte a ţării, chiar rece pentru această dată în nord, în centru şi în nord-est, unde cerul va avea înnorări şi va ploua, pe parcursul zilei, dar şi în primele ore ale nopţii. Vor fi mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice. În cursul după-amiezii, astfel de fenomene vor apărea, pe arii relativ restrânse şi în regiunile vestice şi de sud-est, dar şi în zonele montane şi submontane. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Pe crestele montane, trecător, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Temperaturile maxime vor avea valori de la 11…12 grade în estul Transilvaniei, nordul Moldovei şi Maramureş, până la 22 de grade în sudul Munteniei şi al Olteniei.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi seara, când vor fi condiţii de ploaie slabă, de scurtă durată. Temperatura maximă, în creştere uşoară faţă de cea din ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

Joi, temperaturile rămân uşor mai scăzute decât mediile climatologic specifice perioadei, deşi, vremea se încălzeşte uşor în toată ţara, astfel încât maximele vor fi în general între 15 grade în estul Transilvaniei şi 24 de grade în sud. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi slabe, izolate şi de scurtă durată, după-amiaza şi seara în regiunile nordice, de răsărit și în zonele montane, iar noaptea posibil în cele vestice. Vântul nu trece de moderat.

În Bucureşti, vremea se va încălzi față de ziua anterioară, însă valorile termice vor rămâne ușor sub cele normale pentru această dată, adică maximele vor fi de cel mult 22…23 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața, iar vântul va sufla slab.

Vineri, vremea va continua să se încălzească, astfel încât valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice ultimei decade a lunii mai, cu maxime de la 18 grade în nordul litoralului până la 26 grade în sudul Munteniei. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în sud-vestul țării, iar după-amiaza și în zona de munte, unde local vor fi averse şi descărcări electrice. Vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala, izolat. Vântul va sufla mai alert in timpul în timpul ploilor.

În Bucureşti, vremea va continua să se încălzească și va deveni normală termic, pentru această dată, cu maxime în jur de 24 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla cel mult moderat.

Weekendul vine cu ceva mai multe ore însorite decât în timpul săptămânii. Norii şi ploile nu lipsesc, dar înnorări mai accentuate, averse, descărcări electrice aşteptăm mai ales după-amiaza, local la munte şi doar izolat în celelalte regiuni. La începutul săptămânii, însă, ploile revin mai întâi în regiunile vestice, apoi vor cuprinde şi celelalte zone. Şi dacă la sfârşitul săptămânii temperaturile sunt apropiate de cele normale, în general între 20 şi 26 grade chiar uşor mai mari şi luni în sud şi sud-est, pe măsură ce ploile se vor extinde, temperaturile vor scădea din nou.