PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea rămâne neobişnuit de caldă pentru sfârşitul lui decembrie

Deşi de apropiem cu paşi repezi de sărbătorile de iarnă, vremea rămâne neobişnuit de caldă, cu temperaturi care chiar depăşesc 10 grade în unele zone.

RomaniaTV.net
17 dec. 2013, 16:25
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea rămâne neobişnuit de caldă pentru sfârşitul lui decembrie

Miercuri, la deal si la munte asteptam o vreme calda si insorita. In schimb, in zonele joase de relief valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei şi local vor persista norii josi sau ceaţa, in special in prima parte a zilei. Vântul ramane linistit, iar amiaza vine cu temperaturi de la -3 grade în Transilvania pana la şi 9…10 grade in dealurile Munteniei.

Norii nu ocolesc cerul Capitalei, dar se va vedea si soarele, iar dimineata sunt conditii de ceata. Vantul abia adie si mercurul in termometre se opreste in orele amiezii la aproximativ 4 grade, temperatura destul de agreabila pentru data din calendar.

CITEŞTE ŞI:PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea de Crăciun şi unde va ninge

Si joi vorbim despre o vreme mai caldă decât ar fi normal pentru a doua parte a lunii decembrie, cu precădere la deal şi la munte. Se arata soarele, mai putin în zonele joase de relif, unde acesta va fi temporar acoperit de nori si local va fi ceaţă, în special in orele dimineatii. Vântul isi face usor simtita prezenta prin Dobrogea şi pe crestele montane. In aceste conditii, meteorologii anunta temperaturi maxime de la -2 în zonele cu ceaţă sau nori persistenţi, cel mai probabil in Transilvania si Moldova pana la 10…11 grade în dealurile Munteniei.

Din cand in cand, norii vor domina cerul Bucurestiului şi, in special dimineata, este posibil sa se formeze ceata. Termometrele vor strange putin mai multe grade decat ar trebui in acesta perioada a anului, respectiv 5…6 grade.

Ziua de vineri nu aduce modificari semnificative in tabloul meteo din tara noastra. Asteptam in continuare temperaturi destul de generoase în cea mai mare parte a ţării. Dimineata nu scapam de ceata din zonele joase, care izolat ar putea persista, insa spre orele pranzului, in special pe la deal si pe la munte soarele va domina cerul, iar vântul se va agita numai pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor situa intre -1 grad in Transilvania si 12 grade in delurile sudice.

Desi vineri dimineata in capitala se anunta ceata, spre amiaza se arata soarele si se vor inregistra in jur de 7 grade, cu aproximativ 5 grade mai mult decat ar fi normal pentru data din calendar. Vantul nu se simte, asa ca putem vorbi mai curand despre o zi cu aspect de toamna blanda si tarzie.

Deşi temperaturile mai scad putin sambata in mare parte din tara, vorbim in continuare la sfarsitul acestei saptamani despre o vreme calda pentru ultima decadă a lunii decembrie, în special la deal şi la munte. Tot pe parcursul zilei de sambata sunt astepate cateva precipitaţii slabe mixte în regiunile nordice, centrale, la munte, in timp ce de duminica si in primele doua zile ale saptamanii viitoare probabilitatea de precipitaţii va fi din nou foarte redusă iar în zonele joase, în cursul dimineţilor şi nopţilor, va fi ceaţă, izolat persistenta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade.