PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea se menţine rece. Minimele coboară sub pragul de îngheţ

PROGNOZA METEO. Vremea se va menţine răcoroasă şi în perioada următoare cu maxime de până la 15 grade şi minime sub pragul de îngheţ. Mai mult, din punct de vedere al aspectului, cerul va fi temporar noros.

17 apr. 2017, 13:37
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea se menţine rece. Minimele coboară sub pragul de îngheţ

PROGNOZA METEO LUNI NOAPTEA. Cerul va fi acoperit în Oltenia și Dobrogea, unde va continua să plouă, iar cantitățile de apă vor mai depăși izolat 10…15 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros și ploile, în general slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restrânse, în Muntenia și Transilvania. La munte, în Carpații Meridionali, trecător, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud-estul țării, unde vor mai fi rafale de peste 50…55 km/h. Spre sfârșitul intervalului, izolat, se va semnala brumă în regiunile vestice, nordice și centrale, precum și, posibil, în dealurile Munteniei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 grade în estul Transilvanieie și 6 grade în sud, sud-vest.

PROGNOZA METEO LUNI NOAPTEA BUCURESTI. Cerul va fi temporar noros, favorabil ploii slabe mai ales la începutul nopții. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 4…5 grade.

PROGNOZA METEO MARŢI. Vremea va fi răcoroasă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros și va ploua, mai ales spre seară și noaptea, în regiunile vestice și sud-vestice, unde cantitățile de apă vor depăși izolat 20…25 l/mp, local în nord-vest și centru și izolat în rest. La munte, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări temporare, ziua în est, sud-est, iar noaptea, local și în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade în nordul litoralului şi 15 grade în sud-estul Transilvaniei, iar minimele între -3 și 5 grade. În cursul nopții se va forma brumă, izolat, în est și sud-est.

PROGNOZA METEO MARŢI BUCUREŞTI. Vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi temporar noros, dar şansele de ploaie reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 2…4 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi închisă, se va răci față de intervalul precedent și va deveni deosebit de rece pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3…4 grade în Dealurile de Vest și 14…15 grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa, în general, între -2 și 5 grade. Va ploua pe arii extinse în toate regiunile, la munte vor predomina ninsorile, iar spre seară și noaptea vor fi lapovițe și ninsori și în Transilvania, Moldova și zonele deluroase din rest. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp în zonele de deal și munte, precum și în sudul și sud-estul țării. Vântul va prezenta intensificări temporare în majoritatea regiunilor, iar pe crestele montane va sufla tare, spulberând zăpada.

PROGNOZA METEO MIERCURI BUCUREŞTI. Vremea va fi în general închisă. Va ploua moderat, iar vântul va avea intensificări. Temperatura va scădea, astfel încât vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată. Maxima va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 2…4 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în general închisă și deosebit de rece, cu valori termice care se vor situa cu mult sub valorile normale ale perioadei. Maximele se vor încadra între 1…2 grade în Moldova și 11 grade în vestul Olteniei, iar minimele vor fi cuprinse, în general, între -5 și 3 grade. Vor cădea precipitații pe arii extinse, mai ales ploi în vest și sud, predominant ninsori la munte și în Moldova și mixte în rest. Cantitățile de apă vor fi local mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări îndeosebi în jumătatea de est a teritoriului.

PROGNOZA METEO JOI BUCUREŞTI. Vremea va fi închisă și deosebit de rece. Temperatura maximă, situată cu mult sub normele perioadei, va fi de 5…6 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad. Temporar va mai ploua, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în cursul zilei.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi deosebit de rece, deși valorile termice vor crește față de ziua precedentă. Temperaturile maxime se vor situa între 2 și 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 și 3 grade. Cerul va avea înnorări mai accentuate ziua în est și la munte, iar noaptea în nord, unde pe arii restrânse vor mai fi precipitații, în general slabe cantitativ, predominant ninsori în zona de munte și mixte în rest. În celelalte regiuni, înnorările vor fi temporare, iar precipitațiile slabe, predominant ploi, se vor semnala doar izolat, mai ales la începutul intervalului. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari în est și la munte.

PROGNOZA METEO VINERI BUCUREŞTI. Vremea va fi deosebit de rece. Temperatura maximă va fi de 8…10 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Cerul va avea înnorări îndeosebi ziua, când vor mai fi condiții de ploaie slabă, iar vântul va prezenta unele intensificări.

De SÂMBĂTĂ până LUNI, deși temperaturile vor creşte, vremea va fi mai rece decât în mod normal în această perioadă. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată, la început în nord și centru, apoi și în rest.

Citeşte şi INFORMARE METEOROLOGICĂ de PLOI, VÂNT PUTERNIC şi VREME RECE în toată ţara