PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea se RĂCEŞTE accentuat şi va ploua

PROGNOZA METEO. Pentru următoarele zile, meteorologii prognozează o răcire a vremii, făcându-şi apariţia şi ploile însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

14 aug. 2014, 15:17
PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea se RĂCEŞTE accentuat şi va ploua

PROGNOZA METEO. Vineri, în sud şi în sud-est vremea continuă să fie călduroasă, iar după-amiaza canicula se instalează local, aşa că indicele temperatură-umezeală va trece din nou de pragul critic 80, în condiţiile în care cerul e variabil, chiar mai mult senin. În restul ţării însă vremea se răceşte semnificativ, maximele scad chiar şi cu 10 grade faţă de valorile de joi şi vorbim despre maxime de la 24 grade în Maramureş până la 36 grade în sudul şi în estul Munteniei, dar şi în vestul Dobrogei. Răcirea vremii va fi asociată cu o instabilitate atmosferică accentuată. Norii acoperă temporar cerul şi aduc averse, torenţiale chiar, descărcări electrice şi vânt, rafale ce poate lua aspect de vijelie, mai ales în Transilvania, în Moldova şi la munte. Izolat se vor acumula peste 25 litri de apă pe mp şi va cădea grindină.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Bucureştenii vor avea de îndurat încă o zi temperaturi peste pragul caniculei şi soarele care dogoreşte puternic mai ales după-amiaza. Mercurul urcă în termometre până în jur de 35 grade, iar vântul suflă prea slab ca să reuşească să răcorească atmosfera, aşa că disconfortul termic va fi foarte accentuat, indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic, 80.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, temperaturile scad sub pragul caniculei şi în sud şi în sud-est, dar vremea e încă foarte caldă şi disconfortul termic accentuat. Şi în celelalte regiuni temperaturile continuă să scadă şi vremea devine chiar mai răcoroasă decât în mod normal, cu maxime de la 22 grade în Maramureş până la 33 grade în Bărăgan şi în Dobrogea continentală. Peste zi, cerul se înnorează temporar şi cad averse însoţite de fenomene electrice, local în zonele de munte şi în nord şi mai puţin în celelalte zone, dar noaptea aversele ce pot fi chiar torenţiale se extind peste jumătatea de sud-est a ţării. Vor fi fulgere şi tunete şi intensificări ale vântului chiar cu aspect de vijelie.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Şi în Capitală, vremea se răcoreşte uşor, maximele se opresc la 31, 32 de grade la umbră, aşa că vorbim încă despre o vreme călduroasă. În cea mai mare parte a zilei vremea e încă frumoasă, cu cerul variabil, dar seara şi mai ales noaptea norii se adună pe cer şi vin cu averse ce pot fi torenţiale, fulgere, tunete şi rafale de vânt, posibil cu aspect de vijelie.

PROGNOZA METEO. Duminică, în regiunile extracarpatice vremea se răceşte accentuat şi va fi în general instabilă, astfel încât în sud şi în est vor fi înnorări temporar accentuate, averse, fulgere, tunete şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În restul ţării doar izolat vor fi astfel de fenomene. Maximele se vor situa doar între 20 grade în estul Transilvaniei şi cel mult 29 grade în Dobrogea, ceea ce înseamnă că e mai răcoare decât în mod normal în cea mai mare parte a ţării.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Şi în Capitală, vremea e instabilă şi se răceşte accentuat, astfel încât amiaza nu aduce mai mult de 26..27 grade. Cerul va fi temporar încărcat de nori ce lasă averse însoţite de descărcări electrice şi vânt mai puternic.

Săptămâna viitoare debutează cu vreme în general frumoasă, doar izolat după-amiaza pe la munte sunt înnorări temporare şi ceva averse, posibil însoţite de fulgere şi tunete. Maximele încep să crească uşor şi se vor situa între 23 şi 30 grade. De marţi până spre weekendul viitor, temperaturile continuă să crească treptat şi vremea redevine călduroasă în majoritatea regiunilor. Va fi însă destul de frumos, cu şanse mari de averse şi descărcări electrice mai ales joi şi vineri în vest şi în nord-vest.

Citeşte şi COD GALBEN de FURTUNI ÎN VESTUL şi NORDUL ŢĂRII şi de CANICULĂ, ÎN SUD VIDEO