PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea se răceşte, iar zilele debutează cu ceaţă

PROGNOZA METEO. Primele zile ale lunii decembrie aduce o vreme rece, cu ceaţă de dimineaţă, însă fără ninsori.

02 dec. 2013, 14:55
PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea se răceşte, iar zilele debutează cu ceaţă

Marţi, vremea se răceşte în toată ţara, iar la amiază temperatura aerului în estul Transilvaniei nu depăşeşte limita de îngheţ, maxima zilei va fi de minus 1 grad, în timp ce în Oltenia, unde vor fi cele mai mari temperaturi ale zilei, abia dacă se ating 5 grade Celsius la prânz. Ca aspect însă, deşi rece, ne aşteaptă o zi frumoasă, cu cer aproape senin şi abia spre seară şi în noaptea următoare în nordul, centrul şi nord-estul ţării se mai adună norii. Vântul nu dă semne de agitaţie, iar pe alocuri în zonele joase, mai ales din vestul ţării, sud-vestul şi centrul ţării, ziua începe cu ceaţă, asociată şi cu depunere de chiciură.

Şi în Bucureşti vremea se răceşte marţi, maxima zilei va fi de aproximativ 4 grade, soare cu dinţi, aşadar, pe tot parcursul zilei, şi vânt destul de potolit.

Citeşte şi Ţi-ai pregătit ghetuţele? Vezi unde va ninge de Moş Nicolae

Miercuri va fi vreme rece, dar însorită în mare parte din ţară şi doar prin nordul şi nord-estul ţării se perindă nişte nori, însă condiţiile de fulguială rămân reduse. În schimb dimineaţa, local, în zonele joase apare ceaţa asociată cu chiciură, care izolat poate să persiste peste zi, căci vântul rămâne domol. Iar la amiază în termometre vor fi doar minus 2 grade în depresiuni şi cel mult 7 grade în dealurile Moldovei.

În Bucureşti miercuri va fi o zi rece, cu cer senin şi vânt liniştit, însă până la amiază nu se ating mai mult de 4 grade, după cele minus 7 ale dimineţii. Iar ceaţa apare cel mai probabil după căderea nopţii.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Joi, tot rece rămâne vremea, la prânz vor fi din nou temperaturi modeste, de la minus 1 grad în depresiuni până la 7 grade, izolat, în sud-estul ţării. Iar norii sunt aşteptaţi în nordul, nord-estul şi centrul ţării, precum şi la munte, unde sunt posibil fulguieli trecătoare. În rest contăm pe cer degajat, însă ceaţa asociată cu chiciura va fi prezentă local în zonele joase de relief, mai ales în zorii zilei. Iar vântul va sufla şi el mai alert în sud-vest, nord-est şi la munte, amplificând senzaţia de rece în aceste regiuni.

În Bucureşti tot despre vreme rece vorbim şi joi, maxima zilei nu trece de 5…6 grade, în condiţii de cer aproape senin şi, posibil, puţină ceaţă dimineaţa, cu vânt destul de liniştit.

Vineri cerul se acoperă treptat de nori în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar spre seară şi în cursul nopţii următoare şi în celelalte zone. Va ninge, la început în partea de nord-vest a ţării, apoi în toată jumătatea de vest a ţării şi doar pe alocuri în rest. Iar în Banat şi Oltenia, trecător, vor fi şi câteva lapoviţe sau ploi. Vântul se intensifică şi el în majoritatea regiunilor, dar mai ales la munte, pe crestele înalte. În aceste condiţii maximele zilei vor fi între 0 şi 7 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral şi în dealurile Banatului. Iar de sâmbătă vremea se răceşte tot mai mult şi ninge temporar în cea mai mare parte a ţării.