PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea se va menţine GEROASĂ

PROGNOZA METEO. Pentru următoarele zile, meteorologii atenţionează că vremea va fi deosebit de rece. 

21 ian. 2016, 15:34
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea se va menţine GEROASĂ

PROGNOZA METEO VINERI

Vremea se va menţine deosebit de rece, geroasã dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 şi 2 grade: -8 grade in depresiuni si Lunca Dunarii; 2 grade in Banat si in dealurile Olteniei. Cerul va fi temporar noros şi doar pe arii restrânse va ninge slab în Transilvania, Moldova, la munte, iar la începutul intervalului posibil şi în Dobrogea şi Muntenia. Izolat, ziua şi local noaptea, va fi ceaţã asociatã cu chiciurã, mai ales în zonele joase de relief din sud. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã, unde va spulbera zãpada, dar şi în Moldova şi pe litoral.

Bucureşti
Din nou noaptea, vor fi condiţii de ceaţã asociatã cu chiciurã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de -4 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

Vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasã mai ales dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10 şi 0 grade, mai scãzute, izolat, spre -14 grade în Oltenia, Muntenia şi în depresiuni. (0 grade in Dealurile de Vest si in Banat) Cerul va fi temporar noros şi izolat vor fi condiţii pentru fulguieli, în regiunile sudice, estice, iar noaptea în vest. Vântul va sufla slab şi moderat. Se va semnala ceaţã asociatã cu chiciurã, mai ales dimineaţa şi noaptea, local în Oltenia, Muntenia, estul Transilvaniei şi izolat în restul teritoriului.

Bucureşti
Vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasã mai ales dimineaţa şi noaptea. Temperatura maximã va fi de -10…-9 grade. Cerul va fi temporar noros şi mai ales noaptea se va semnala ceaţã cu depunere de chiciurã. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

În cea mai mare parte a ţãrii, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasã mai ales dimineaţa şi noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -14 şi -2 grade. (-14….-15 grade in sudul Olteniei si al Munteniei si 0…1 grad in Banat si dealurile de vest) Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi pe arii restrânse ceaţã asociatã cu chiciurã şi fulguieli în zonele joase de relief. Seara şi noaptea, nebulozitatea se va accentua în regiunile din jumãtatea de nord-vest, unde doar izolat va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat.

Bucureşti
Vremea va continua sã fie deosebit de rece, geroasã mai ales dimineaţa şi noaptea, cu o maximã a temperaturii aerului ce se va situa în jurul valorii de -10 grade. Nebulozitatea joasã va persista şi îndeosebi la începutul şi la sfârşitul intervalului va fi ceaţã asociatã cu chiciurã şi posibil fulguieli. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

TENDINŢA
Luni, vremea va fi în continuare mai rece decât în mod obişnuit pentru aceastã datã în majoritatea zonelor, geroasã dimineaţa şi noaptea, îndeosebi în sud şi în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -10 şi 0 grade. (-12…-13 grade in Campia Romana si 1…2 grade in vestul tarii si in dealurile Moldovei). Cerul va avea înnorãri şi va ninge, local în regiunile din jumãtatea esticã a teritoriului şi doar izolat în rest. În zonele joase de relief din sud şi sud-est, pe arii restrânse va fi ceaţã asociatã cu chiciurã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane.

De marţi, valorile termice vor marca o creştere în cea mai mare parte a ţãrii. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în a doua jumãtate a intervalului.