PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea va fi caldă, însă nu scăpăm de ploi

PROGNOZA METEO. Pentru următoarele trei zile, meteorologii anunţă vreme caldă, însă nu vom scăpa de precipitaţii.

12 apr. 2016, 12:08
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea va fi caldă, însă nu scăpăm de ploi

Miercuri peste zi cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, dar numai izolat vor fi ploi slabe de scurtă durată, după-amiază în regiunile nord-estice, iar spre seară în vest şi in nord-vest. Noaptea, înnorările se vor accentua şi va ploua în interiorul arcului carpatic şi la munte, unde aversele vor fi însoţite de descărcări electrice. Dimineata în zonele joase, mai ales din sud-est, vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla cu unele intensificări îndeosebi la munte. Temperaturile vor continua să crescă, aşa încât, vremea va deveni mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, cu maxime de la 15…16 grade în Deltă până la 27 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei.

În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă şi mai caldă decât în mod normal, în această perioadă. Cerul va fi variabil, temperatura aerului în creştere, ajungând la maxime în jur de 25 grade.

Joi, vremea va deveni instabilă, în cea mai mare parte a ţării. Instabilitatea atmosferică ce se va manifesta prin înnorări, averse şi descărcări electrice va fi mai accentuată, în interiorul arcului carpatic, după-amiază şi în orele serii, iar în restul teritoriului, noaptea. În Oltenia, astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse. Izolat, cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi va cădea grindină. Temporar, vântul va avea intensificări în toate regiunile, iar pe crestele montane va sufla tare. Temperaturile maxime, în scădere faţă de cele din ziua precedentă, în regiunile vestice, sud-vestice, nordice şi centrale, vor fi cuprinse, în general, între 16 grade în nordul litoralului şi în estul Transilvaniei şi 25 de grade în sudul şi în estul Munteniei, poate şi în vestul Dobrogei.

În Bucureşti, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil cu înnorări spre seară şi noaptea, când vor fi averse şi descărcări electrice, dar şi răbufniri ale vântului. Temperaturile maxime vor fi în jurul valorii de 24 de grade.

Vineri, în jumătatea nordică a teritoriului, cerul va fi mai mult noros şi va ploua. Ploile vor fi şi sub formă de aversă, iar izolat vor mai fi descărcări electrice şi cantităţi de apă mai însemnate. Pe crestele montane, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În celelalte regiuni, înnorările vor fi temporare si ploile slabe, izolate. Valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă, în cea mai mare parte a ţării, cu maxime de la aproximativ 12 grade în nordul Moldovei şi în Maramureş până la 20 grade în sudul extrem. Vântul va avea intensificări în toate regiunile, iar în zona montană înaltă va sufla tare.

În Bucureşti, temperaturile scad şi în Capitală. Nu vor fi după-amiaza mai mult de 19 grade Celsius, pe un fond de cer variabil şi vânt mai alert.

Sâmbătă, vremea va fi în general frumoasă şi se va încălzi. Vor mai fi înnorări temporare şi ploi pe arii restrânse în nord-vest, iar temperaturile maxime vor fi între 17 şi 25 grade. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 25 de grade, iar cele minime, în general, între 4 şi 12 grade. Duminică şi în prima zi a săptămânii viitoare valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, apoi vor scădea uşor. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jumătatea nordică a ţării.