PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea va fi CANICULARĂ, dar nu scăpăm de FURTUNI

PROGNOZA METEO. Meteorologii prognozează pentru următoarele trei zile vreme caniculară, cu maxime de până la 36 de grade Celsius. Cu toate acestea, ploile, însoţite de descărcări electrice, vânt şi grindină, îşi vor face apariţia.

01 aug. 2014, 15:02
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea va fi CANICULARĂ, dar nu scăpăm de FURTUNI

PROGNOZA METEOSâmbătă ne aşteaptă o vreme călduroasă în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi maxime de la 27 de grade în depresiuni până la 34 de grade în zonele de câmpie din vestul, estul şi sud-estul ţării, unde de altfel pe arii restrânse disconfortul termic va fi accentuat. Va fi soare, dar se arată şi câţiva nori după-amiaza şi seara ce vor aduce averse, însoţite de descărcări electrice, local în zonele de deal şi de munte şi izolat în rest. Vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă pot depăşi, punctiform, 15 l/mp. Vântul rămâne mai nervos prin regiunile sud-estice unde mai domoleşte puţin arşiţa, dar şi pe la munte.

VREMEA ÎN BUCUREŞTIVremea este călduroasă şi în Capitală, sâmbătă, însă spre seară se înnorează puţin cerul, dar şansele de ploaie vor fi destul de mici. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade.

PROGNOZA METEORămâne foarte cald şi duminică, când vorbim despre o vreme caniculară pe alocuri în zonele de câmpie, îndeosebi din est şi sud-est. Soarele ţine agenda zilei, dar se mai ascunde timid printre nori în regiunile intracarpatice şi la munte unde vor fi ploi slabe, de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului. Izolat este posibil să cadă grindină. După-amiaza vine cu cel mult 29 de grade în depresiuni şi 35 de grade, la umbra în est şi sud-est.

VREMEA ÎN BUCUREŞTIŞi în Bucureşti, vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, când termometrele vor strânge 34…35 de grade, în condiţii de soare arzător şi vânt domol.

PROGNOZA METEOSăptămâna începe cu vreme călduroasă, local caniculară în orele amiezii în regiunile sudice şi estice. În vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi în zona montană, temporar înnorările vor fi accentuate şi îndeosebi după-amiaza şi seara, local se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantităţile de apă pot fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului va predomina o vreme însorită, iar manifestările specifice instabilităţii atmosferice îşi vor face apariţia pe arii restrânse. La amiază se vor înregistra temperaturi de la 28 de grade în estul Transilvaniei până la 36 de grade în sud-est.

VREMEA ÎN BUCUREŞTIVremea va fi în continuare călduroasă, caniculară în orele amiezii şi în Capitală, unde termometrele vor strânge 35…36 de grade la umbră. Soarele domină cerul pe tot parcursul zilei, dar spre seară se înmulţesc norii şi este posibil să ne răcorim cu averse, însoţite de descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului.

Şi ziua de marţi vine cu vreme instabilă în vestul, centrul şi nordul ţării, nori de furtună ce lasă averse, tunete, fulgere şi rafale de vânt de scurtă durată ale vântului. Izolat cantităţile de apă pot fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, vremea se va menţine călduroasă, local caniculară în orele amiezii în Muntenia şi Dobrogea, iar fenomenele specifice instabilităţii atmosferice îşi vor face apariţia pe arii restrânse mai ales după-amiaza şi seara. Începând de miercuri temperaturile scad uşor în regiunile intracarpatice, dar rămân foarte ridicate în celelalte zone şi vorbim în general despre maxime între 27 şi 35 de grade. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, nordice şi centrale.