PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea va fi geroasă şi pot să apară fulguieli

PROGNOZA METEO. Pentru următoarele zile, meteorologii prognozează vreme deosebit de rece. Mai mult, pot să apară şi fulguieli.

20 ian. 2016, 13:00
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea va fi geroasă şi pot să apară fulguieli

PROGNOZA METEO. Joi, vremea se menţine deosebit de rece, geroasă îndeosebi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -10 grade în sud, în zonele cu ceaţă persistentă şi 2 grade în Banat. Cerul se înnorează în majoritatea regiunilor şi ninge slab, local în Maramureş, în Crişana şi Transilvania şi la munte. În celelalte zone, ninsori pe arii restrânse ajung noaptea. Vântul va sufla mai tare la munte, unele intensificări la munte, unde va spulbera zăpada, dar trecător suflă mai alert şi în sud-vest şi în nord-est. Local, dimineaţa, în Câmpia Română şi izolat în rest va mai fi ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

Joi, în Bucureşti, vremea este geroasă din nou dimineaţa şi deosebit de rece peste zi. Vor fi înnorări şi ceaţă cu depunere de chiciură în prima parte a zilei, apoi cerul va deveni variabil. Noaptea se înnorează şi trecător ninge slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -8 grade, iar cea minimă va fi de -15…-13 grade.

Vineri, ziua începe tot cu ger pătrunzător, minimele vor fi cam între -16 şi –6 grade, dar în depresiuni şi în sud va fi chiar mai frig. În continuare, chiar dacă temperaturile mai cresc, vremea e deosebit de rece, cu maxime cam de la -8 grade în depresiuni la cel mult 2 grade în Banat. Cerul va fi mai mult noros în regiunile nordice, nord-estice şi centrale, unde pe arii restrânse va ninge slab. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi izolat fulguieli în prima parte a zilei. Noaptea local se va forma nebulozitate joasă sau ceaţă cu chiciură, cu precădere în zonele joase de relief din sud şi est. Vântul va sufla mai turbulent în zona montană, în Moldova şi în Delta Dunării.

Aşa cum din păcate s-au obişnuit, bucureştenii se confruntă şi vineri cu gerul matinal şi temperaturi foarte scăzute peste zi, când aşteptăm maxime în jur de -5 grade. Dimineaţa sunt mai mulţi nori, apoi soarele e mai îndrăzneţ.

Şi sâmbătă gerul e la el acasă cel puţin în primele ore, pentru că ziua debutează cu minime între -20 şi -10 grade. Peste zi frigul rămâne greu de suportat, maximele vor fi între –11…-10 grade în sud, în zonele cu ceaţă persistentă şi 0 grade în Banat. Cerul va fi temporar noros, iar vântul suflă cel mult moderat. În zonele joase, se va semnala ceaţă şi chiciură.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasă dimineaţa, dar şi în cea mai mare parte a zilei, pentru că maximele nu trec de -10…-9 grade. Cerul va fi temporar noros, iar dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

Duminică, dar şi la începutul săptămânii viitoare trebuie să mai suportăm gerul, să nu uităm că atenţionarea cod galben e valabilă până pe 25 ianuarie, aşadar minimele vor fi cuprinse între -20 şi -10 grade. Duminică, ceaţa cu depunere de chiciură e de interes în zonele joase din sud, sud-est şi vest, apoi se înnorează în jumătatea de nord-vest şi ninge slab. De marţi, temperaturile mai cresc, dar sunt tot mai mari şansele de revenire a precipitaţiilor, care vor fi ninsori, dar trecător şi ploi sau lapoviţe, ce pot favoriza depunerile de polei.