PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea va fi mult mai rece decât normalul perioadei

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă pentru începutul săptămânii viitoare vreme mult mai rece decât este normal la această dată şi precipitaţii mixte.

24 apr. 2016, 14:04
PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea va fi mult mai rece decât normalul perioadei

PROGNOZA METEO. Luni, vremea se va menţine în general instabilă, iar îndeosebi în vestul, centrul şi nordul ţării va deveni rece pentru ultima decadă a lunii aprilie. Vor fi înnorări temporar accentuate şi ploi pe arii relativ extinse în toate regiunile. La munte precipitaţiile vor fi mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp, ziua cu precădere în nord şi în centru şi în zonele montane şi submontane, iar noaptea mai ales în sud-est. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, cu viteze mai mari în Oltenia, nordul Moldovei şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 7…8 grade în nordul teritoriului, dar şi în zona deluroasă din vest si 17 grade în sudul extrem.

În Bucureşti, cerul va avea înnorări şi temporar va ploua, mai ales noaptea, când se pot cumula 10…15 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în cursul zilei. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade.

Marţi, vremea va fi rece pentru această perioadă, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 7 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade în vestul Olteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul zilei în sudul, estul şi centrul ţării, unde va ploua pe arii relativ extinse. Îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali se vor semnala precipitaţii mixte, iar la altitudini mai mari va ninge. Pe arii restrânse, cu precădere în sud-estul teritoriului, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări îndeosebi la munte. Spre sfârsitul intervalului se va forma brumă, local în nord, centru şi în zona submontană şi pe spaţii mai mici în rest.

În Bucureşti, vremea va deveni mult mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade. În cursul zilei vor fi înnorări şi temporar va ploua. Noaptea, cerul va deveni variabil şi spre dimineaţă vor fi condiţii de brumă, mai ales în zona preorăşenească. Vântul va sufla slab şi moderat.

Miercuri, vremea va fi predominat frumoasă, dar răcoroasă pentru această dată în cea mai mare parte a ţării, în special dimineaţa, deşi valorile termice vor marca o creştere faţă de intervalul precedent. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări în a doua parte a intervalului în regiunile vestice şi nord-vestice, unde pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 21 grade.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă, dar răcoroasă pentru această dată, îndeosebi în primele ore ale intervalului. Totuşi, valorile termice vor marca o creştere faţă de intervalul precedent. Astfel, temperatura maximă va fi de 18…19 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Joi, cerul va avea înnorări şi îndeosebi ziua va ploua local în vestul, nordul şi în centrul ţării, precum şi în zona de munte şi izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări mai ales pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade în Maramureş şi 24 de grade în regiunile sudice.

Vineri, sâmbătă şi duminică, cerul va avea înnorări și îndeosebi ziua va ploua local în vestul, nordul și în centrul țării, precum și în zona de munte și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări mai ales pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 24 de grade, iar cele minime între 1 și 11 grade.