PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Weekend de septembrie cu temperaturi de vară. Când se schimbă vremea

Primul weekend de septembrie debutează cu temperaturi ridicate, dar treptat vremea se schimbă, începând cu vestul ţării.

01 sept. 2017, 16:39
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Weekend de septembrie cu temperaturi de vară. Când se schimbă vremea

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea va fi călduroasă în special în sudul și în estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 31 de grade, mai ridicate în regiunile sudice, unde vor fi frecvent valori de 33…34 de grade și izolat, în Lunca Dunării, 35 de grade. Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros în zona montană, în vestul Transilvaniei, Crișana și Maramureș unde pe arii restrânse vor fi averse însoțite și de descărcări electrice, în timp ce în restul teritoriului va fi variabil, mai mult senin dimineața. Începând cu orele serii însă, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în jumătatea de vest unde pe arii extinse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului; cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 10 și 20 de grade.

Si la Bucureşti, sâmbătă, vremea se va menține călduroasă, cu temperaturi în creștere, astfel că maximă va fi de 33…34 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

PROGNOZA METEO. Duminică, vremea va fi în general instabilă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, la început cu precădere sud-vestul țării și în zonele montane și submontane, iar din a doua parte a zilei și noaptea în special în sud, în centru și în nord-est. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 30…40 l/mp. În restul teritoriului astfel de fenomene vor fi pe spații mai mici și la cote mai reduse. Temperaturile vor scădea în vest, în nord-vest și parțial în centru, iar în rest va fi încă o vreme călduroasă; maximele se vor încadra între 21…22 de grade în zonele de deal din Crișana și 33…34 de grade în Muntenia, iar minimele vor fi cuprinse între 9 și 19 grade, ușor mai ridicate pe litoral.

La Bucureşti, duminică, vremea va fi în continuare călduroasă, dar începând cu orele serii va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate seara și în cursul nopții când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 33 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade.

PROGNOZA METEO. Luni, procesul răcire va contiua și va cuprinde toată țara, astfel că vremea va deveni răcoroasă în regiunile vestice, nordice și centrale. Pe parcursul zilei vor fi înnorări și ploi pe arii relativ extinse în nord, nord-est și centru, unde se vor mai cumula cantități de apă mai însemnate, iar în rest cerul va fi doar temporar noros și ploile izolate. Noaptea cerul va deveni variabil, iar probabilitatea de ploaie va diminua considerabil. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, îndeosebi la munte și în sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 15…16 grade în nordul extrem și zonele depresionare din centru și 26…27 de grade în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade.

Şi la Bucureşti, luni, vremea se va răci față de ziua precedentă. Cerul va fi parțial noros, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 24…26 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.