PROGNOZA METEO pe trei zile: Weekendul vine cu furtuni. Vezi când se întoarce CANICULA

PROGNOZA METEO. În weekend, meteorologii prognozează o uşoară scădere a temperaturilor, făcându-şi apariţia şi precipitaţiile însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului. La începutul săptămânii viitoare, vremea se face din nou frumoasă, iar mercurul mai urcă cu câteva grade în termometre până la maxime de 34 de grade.

15 aug. 2014, 13:50
PROGNOZA METEO pe trei zile: Weekendul vine cu furtuni. Vezi când se întoarce CANICULA

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, deşi temperaturile scad uşor faţă de vineri, vorbim totuşi în continuare despre o vreme călduroasă în sudul şi sud-estul ţării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge local pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic. Ziua vine cu soare, dar şi nori, din când în când ameninţători, ce vor lăsa averse şi descărcări electrice, local în nordul, vestul şi estul ţării, precum şi în zona de munte şi izolat în rest. Noaptea se aşteaptă ca instabilitatea atmosferică să fie mai accentuată în jumătatea de sud-est a teritoriului, unde ploile se înmulţesc şi vor fi pe alocuri chiar abundente, cu grindină şi rafale de vânt. Temperaturile maxime se vor situa între 22…23 de grade în Maramureş şi în Dealurile de Vest şi 33…34 de grade, local, în Bărăgan şi Dobrogea.

VREMEA ÎN BUCUREŞTIDeşi în Capitală, sâmbătă, termometrele mai pierd câteva grade, vremea rămâne în continuare călduroasă, iar maximă termică va fi de 31…32 de grade. Temporar cerul va avea înnorări şi se vor semnala ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului.

PROGNOZA METEODuminică se răcoreşte semnificativ şi în regiunile extracarpatice, astfel încât regimul termic va deveni mai coborât decât normalul perioadei în cea mai mare parte a teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între 20…21 de grade în depresiuni şi în nordul Moldovei şi 28…29 de grade în sud-est. Vor fi înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în sudul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte şi izolat în rest. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină.

Citeşte şi Fenomen neobişnuit după valul de caniculă. Vremea se răceşte brusc

VREMEA ÎN BUCUREŞTIVremea va fi instabilă şi în Capitală, iar temperatura scade accentuat, astfel încât temperatura maximă va fi de 25…26 de grade. Norii acoperă cerul şi lasă averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

PROGNOZA METEO. Luni, se îndreaptă vremea şi se face frumos. Se arată soarele şi doar izolat, în sudul ţării şi la munte, vor mai fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul este mai agitat în sudul Moldovei, Bărăgan, Dobrogea şi pe crestele montane. Temperaturile maxime, în creştere uşoară faţă de ziua precedentă, vor fi cuprinse între 23…24 de grade, local, în vestul, centrul şi nordul ţării şi 29….30 de grade în sud-est.

VREMEA ÎN BUCUREŞTIVreme frumoasă în prima zi a săptămânii viitoare în Capitală, cu soare şi vânt puţin mai sprinten. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade.

Spre mijlocul săptămânii viitoare se anunţă vreme frumoasă şi din ce în ce mai caldă, până vom ajunge din nou să vorbim despre o vreme călduroasă în majoritatea regiunilor, cu maxime între 26 şi 34 de grade. După câteva zile puţine ploi, eventual sporadice, pe la munte, ulterior probabilitatea de apariţie a fenomenelor specifice instabilităţii atmosferice creşte în vestul, nordul şi centrul ţării.

Citeşte şi COD GALBEN de CANICULĂ şi disconfort termic. Harta cu judeţele vizate