PROGNOZA METEO pe trei zile: Weekendul vine cu vreme mai caldă

Meteorologii vin cu veşti bune, dacă e să ne gândim că luna octombrie a început extrem de rece, pentru că weekendul vine cu temperaturi normale pentru această perioadă şi cu vreme plăcută.

RomaniaTV.net
11 oct. 2013, 14:59
PROGNOZA METEO pe trei zile: Weekendul vine cu vreme mai caldă

Sambata in regiunile extracarpatice vorbim despre temperaturi normale pentru aceasta perioada a anului, caci soarele se mai ascunde dupa nori pe parcursul zilei, iar in prima parte a zilei din nou va fi ceata la nivel local, asociata izolat cu burnita. În restul teritoriului, insa, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit, soarele se anunta mai generos si vantul de sud din Banat continua sa aduca aer cald in vestul tarii, in timp ce in Transilvania pe alocuri se anunta si putina ceata la inceputul zilei. Prin urmare, la amiaza vor fi temperaturi de la 16 grade in nordul Moldovei si 27 de grade in Banat,Se va semnala şi ceaţă, însă doar pe arii restrânse în centrul ţării.

In Bucuresti sambata la amiaza vor fi aproximativ 20 de grade in tremometre, exact cat ar trebui in a doua decada de octombrie, in conditii de cer temporar noros si ceata dimineaţa, dar fara vant alert.

Duminica se mentin temperaturi mai ridicate decât în mod obişinuit la această dată în regiunile intracarpatice, in timp ce in restul teritoriului vor fi cele potrivite pentru data din calendar. La amiaza vor fi 14…15 grade pe litoral si in cateva localitati din Moldova, in timp ce in Banat se vor atinge din nou cele 25 de grade ale pragului unei zile de vara. Pe parcursul zilei in vestul si nord-vestul tarii norii se aduna tot mai multi si spre seara ploua local, dar slab cantitativ, in timp ce in restul tarii doar ceata diminetii, izolat asociata cu burnita, ramane de interes, iar spre amiaza soarele este tot mai prezent.

In capitala mercurul din tremometre urca spre 19 grade, temerpatura normala pentru a doua decada de octombrie, iar soarele se ascunde adesea dupa nori. dar nu se asteapta precipitatii, ci doar ceata in primele ore din zi, in conditii de vant slab.

Luni temperaturile mai scad in vestul tarii, vorbim despre un regim termic apropiat de normal in majoritatea regiunilor, cu maxime la amiaza de la 15…16 grade pe litoral pana la 23 de grade doar in sudul Banatului si al Olteniei. Soarele mai razbate printre nori, mai ales in estul si sudul tarii unde in zori pe alocuri va mai fi putina ceata, in timp ce in reigunile intracarpatice sunt de asteptat ploi slabe pe parcursul zilei. Vantul insa nu creaza probleme, ramane destul de linistit.

In Capitala dimineata inca mai sunt conditii pentru putina ceata, apoi apare si soarele, vantul nu da semne de agitatie, iar maxima zilei va fi de aproximativ 21 de grade. O zi potrivita pentru plimbari in aer liber, asadar.

Marti la amiaza vor fi temperaturi in tara de la 16 grade în nordul Moldovei şi în deltă pana la 24 de grade în Lunca Dunării, dar în jumătatea de vest a ţării norii sunt multi si aduc ploi pe parcursul zilei, in timp ce in rest doar pe alocuri cad cativa stropi. Iar vantul devine tot mai alert pe crestele inalte de munte. Pentru urmatoarele zile, tendinta este ca ploile sa se extinda si sa cuprinda intreaga tara, iar temperaturile mai scad putin, insa raman apropiate de cele normale pentru aceasta perioada a anului.