PROGNOZA METEO pe trei zile. Temperaturile vor urca până la 21 de grade Celsius în anumite zone

PROGNOZA METEO. De luni, vremea se va încălzi uşor pe tot cuprinsul ţării, exceptând Maramureşul şi estul Transilvaniei, unde vor predomina ninsorile. Temperaturile vor urca în anumite zone până la 20-21 de grade Celsius.

31 ian. 2016, 13:37
PROGNOZA METEO pe trei zile. Temperaturile vor urca până la 21 de grade Celsius în anumite zone

PROGNOZA METEO. Luni, în regiunile intracarpatice cerul va fi mai mult noros şi în special ziua vor fi precipitaţii, mai ales sub formă de ploaie, exceptând Maramureşul şi estul Transilvaniei, unde vor predomina ninsorile, în timp ce la munte va ninge. Cantităţile de apă vor depăşi izolat 15 l/mp. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare şi doar izolat va ploua slab, în timp ce în nordul Moldovei la începutul zilei precipitaţiile vor fi mixte. În zona montană vântul va avea intensificări până la tare, cu rafale de peste 70-80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului cu viteze de peste 50-55 km/h vor fi pe parcursul zilei şi în Oltenia, local în Transilvania, Moldova şi Muntenia şi izolat în restul teritoriului.

Valorile termice vor caracteriza o vreme caldă în majoritatea zonelor ţării, chiar deosebit de caldă în sud, cu maxime de la 3-4 grade în depresiuni, până la 17-18 grade în sud-vestul Olteniei. Spre sfârşitul intervalului, în zonele joase de relief, mai ales din vest, centru şi sud, izolat se va semnala ceaţă.

BUCURESTI: Vremea va fi caldă pentru prima zi a lunii februarie. Cerul va avea înnorări temporare, iar spre sfârşitul intervalului este posibil să se formeze ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări după-amiaza şi seara. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade.

Marţi, vremea se va încălzi faţă de intervalul precedent şi va deveni deosebit de caldă pentru începutul lunii februarie în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi spre sfârşitul nopţii izolat va ploua slab în regiunile nord-vestice şi zonele montane aferente. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, până la tare pe crestele Carpaţilor Orientali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8-9 grade în Maramureş şi 21-22 de grade în sudul extrem al teritoriului. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, izolat va fi ceaţă.

BUCURESTI: Vremea se va încălzi şi va deveni deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va avea înnorări trecătoare şi vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 16-17 grade.

Miercuri, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării. Astfel, maximele termice vor fi cuprinse între 7-8 grade în nord-vestul teritoriului şi 20-21 în Lunca Dunării. Nebulozitatea, prezentă la începutul intervalului în regiunile nord-vestice, se va extinde treptat şi va cuprinde până dimineaţa toată ţara. Temporar va ploua pe arii relativ extinse în vestul, nordul şi centrul teritoriului şi izolat în rest, dar în a doua parte a intervalului în Maramureş, Transilvania şi în Subcarpaţii Moldovei, pe arii restrânse, ploile se vor transforma în lapoviţa sau ninsoare.

La munte, ziua vor predomina ploile şi se vor semnala la nivel local, pentru ca noaptea precipitaţiile să cuprindă toată zona de munte, iar acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare în Munţii Apuseni şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientalişi mixte în celelate masive. Izolat cantităţile de apă vor atinge 10-15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales pe crestele montane, îndeosebi în prima parte a intervalului. Cu totul izolat, în zonele joase de relief vor fi condiţii de ceaţă.

BUCURESTI: Vremea se va menţine deosebit de caldă, cu o maximă termică de 17-18 grade. Cerul, variabil ziua, se va înnora treptat noaptea, iar spre dimineaţă probabilitatea de ploaie va fi ridicată. Vântul va sufla slab şi moderat.

TENDINTA:

JOI – Deşi temperatura aerului va marca o scădere în toată ţara, valorile termice diurne vor continua să fie uşor mai ridicate decât mediile multianuale ale perioadei. Ziua, nebulozitatea va fi accentuată în centrul, sudul şi estul teritoriului, unde local vor cădea precipitaţii mai ales ales sub formă de ploaie, exceptând Transilvania şi jumătatea nordică a Moldovei, unde vor predomina lapoviţele şi ninsorile, în timp ce la munte se vor semnala în special ninsori.

Pe spaţii mici se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate. În rest, cerul va fi variabil şi cu totul izolat vor fi preciptaţii slabe. Noaptea, cerul se va degaja treptat şi numai în sud-est vor mai persista înnorările, iar aria precipitaţiiLor, cu precădere ploi şi lapoviţe, va fi în restrângere. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în sud-vest, sud-est şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade in estul Transilvaniei şi 12 grade in Baragan si Dobrogea.

De vineri – valorile termice, în special cele diurne, se vor menţine mai ridicate decât ar fi normal pentru prima decadă a lunii februarie, în cea mai mare parte a ţării. Probabilitatea, de apariţie a precipitaţiilor, va fi în creştere, spre sfârşitul intervalului, în regiunile vestice.