PROGNOZA METEO pentru trei zile. Meteorologii anunţă temperaturi mai ridicate decât în mod obişnuit şi precipitaţii

Vremea se menţine călduroasă deşi temperaturile mai scad faţă de cele înregistrate zilele trecute. Meteorologii anunţă însă, în continuare, că temperaturile vor fi mai mari decât în mod obişnuit pentru această perioadă. Sunt aşteptate şi precipitaţii.

16 feb. 2016, 16:14
PROGNOZA METEO pentru trei zile. Meteorologii anunţă temperaturi mai ridicate decât în mod obişnuit şi precipitaţii

MIERCURI. În regiunile din jumătatea de sud-est a ţării, vremea va fi în general închisã, iar valorile termice, deşi în scãdere accentuatã faţã de intervalul anterior, se vor situa în continuare peste cele normale în a doua decadã a lunii februarie.

În aceste zone izolat se vor semnala ploi slabe sau burniţã şi pe arii restrânse va fi ceaţã. În restul teritoriului, vremea va fi în general frumoasã şi deosebit de caldã pentru aceastã datã, iar cerul va fi variabil.

Vântul va prezenta intensificãri la munte şi, local, în restul teritoriului, dar la intensitãţi mai reduse. Temperaturile maxime se vor încadra între 5, 6 grade în nordul extrem al Moldovei şi 18, 19 grade în Banat şi sud-vestul Transilvaniei.

BUCURESTI. Deşi valorile termice vor marca o scãdere faţã de ziua precedentã, vremea se va menţine mai caldã decât în mod obişnuit în aceastã perioadã din an. Cerul va fi înnorat, vor fi condiţii de burniţã, dar şi de ceaţã, în special noaptea. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 12, 13 grade.

JOI. Valorile termice vor scãdea uşor în toatã ţara, dar în majoritatea zonelor, cu precãdere în vest şi nord-vest, vremea se va menţine mai caldã decât în mod obişnuit în aceastã perioadã. Astfel maximele termice se vor încadra între 2 şi 3 grade în nordul Moldovei şi 15, 16 grade în Câmpia şi Dealurile de Vest.

Cerul va prezenta înnorãri în toate regiunile şi va ploua pe arii extinse în jumãtatea de vest, unde izolat se vor cumula cantitãţi de apã de peste 15 l/mp, iar în rest local vor fi ploi slabe sau burniţã.

În cursul nopţii, pe crestele montane înalte vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale, temporare în sudul şi estul ţãrii, dar în special în sud-vest, unde rafalele vor depãşi 60 km/h. În orele dimineţii vor fi condiţi de ceaţã.

BUCURESTI. Vremea va continua sã se rãceascã, totuşi valorile termice, îndeosebi cele nocturne, se vor situa peste cele normale ale perioadei. Cerul va fi noros şi trecãtor va ploua slab sau va burniţa. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 8 grade.

VINERI. Deşi valorile termice diurne vor continua sã scadã uşor, îndeosebi în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, vremea se va menţine mai caldã decât în mod normal pentru aceastã perioadã a anului, urmând a se înregistra temperaturi maxime cuprinse între 3 grade in nordul Moldovei şi 12 grade in interiorul arcului carpatic.

Cerul va prezenta înnorãri în cea mai mare parte a intervalului, iar dinspre vest-nord-vest, treptat, aria ploilor se va extinde cuprinzând majoritatea zonelor. La munte, dar trecãtor şi nordul Moldovei precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în a doua parte a intervalului în zona montanã înaltã.

BUCURESTI. Valorile termice, îndeosebi cele nocturne vor continua sã se situeze peste cele climatologic specifice acestei date din an, urmând astfel a se înregistra o temperaturã maximã de 8, 9 grade şi o minimã de 3, 4 grade. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat.

TENDINTA

SAMBATA. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în jumãtatea nordicã a teritoriului. În zona Carpaţilor Orientali, iar la altitudini mari şi în Munţii Apuseni vor predomina ninsorile.  În Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe predominant sub formã de ploaie ziua şi mixte în timpul nopţii.

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, dar cu viteze mai mari în zona montanã. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 grade in nordul Moldovei şi 15 grade in sud si sud-est.

De DUMINICA – Valorile termice vor continua sã se situeze peste mediile climatologice specifice perioadei, la nivelul întregii ţãri, iar cu caracter temporar, îndeosebi în vestul, nord-vestul şi centrul teritoriului va ploua.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Meteorologii anunţă VREME LA EXTREME, de la -6 la 21 grade Celsius