PROGNOZA METEO pentru trei zile. Vremea va deveni instabilă în aproape toată ţara

Meteorologii anunţă că vremea va deveni general instabilã, iar în majoritatea zonelor ţării se va răci. 

15 iun. 2017, 12:10
PROGNOZA METEO pentru trei zile. Vremea va deveni instabilă în aproape toată ţara

VINERI

ÎN ŢARĂ

Pe parcursul zilei vremea va fi în general frumoasă; cerul va fi variabil cu unele înnorări şi pe arii restrânse ploi de scurtă durată în zona Carpaţilor Meridionali şi în cea deluroasă a Munteniei şi a Olteniei. Începând de seara, gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creştere şi vor fi intervale în care înnorările se vor accentua, vor fi averse şi descărcări electrice mai frecvente în vestul şi în nordul ţãrii şi cu caracter local în centru, dar şi în regiunile sudice, în special la deal. Izolat va cădea grindină, iar cantităţile de apã vor depăşi pe arii restrânse 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri locale, cu precădere asociat ploilor, putând lua izolat aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade pe litoral şi 32 de grade in sud-vestul Olteniei

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi în general frumoasã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în a doua parte a nopţii când vor fi posibile averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 27…28 de grade.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Vreme deosebit de caldă, cu multe reprize de furtuni violente

SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi în general instabilã, iar în majoritatea zonelor se va rãci semnificativ. Temporar înnorãrile vor fi accentuate şi pe arii extinse vor fi averse şi descãrcãri electrice. Cantitãţile de apã vor depãşi local 20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri locale, mai ales asociat ploilor.Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade in estul Transilvaniei şi 23 de grade, mai ridicate în sudul Olteniei şi al Munteniei, pana la 26…27 de grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi în general instabilã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi vor fi averse în general moderate cantitativ şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri. Temperatura maximã va fi de 24…25 de grade.


DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi în general instabilã în regiunile sudice şi estice, dar şi în zona montanã unde se vor semnala averse şi descãrcãri electrice. Izolat vor fi cantitãţi de apã însemnate şi condiţii de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi pe arii restrânse ploi de scurtã duratã în prima parte a intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri izolate, mai ales la munte. Valorile termice se vor situa sub cele normale pentru aceastã perioadã îndeosebi în regiunile extracarpatice; maximele se vor încadra între 17 grade in sud-estul Transilvaniei şi 25 de grade în ord-vest, dar posibil izolat si in centrul Moldovei.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi rãcoroasã şi în general instabilã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi va ploua în special pe parcursul zilei. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximã va fi de 20…21 de grade.

TENDINŢA

LUNI – Vremea va deveni în general frumoasã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi pe arii restrânse ploi de scurtã duratã, în prima parte a intervalului, în regiunile sudice şi sud-estice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã şi izolat în restul teritoriului. Temperatura aerului va fi în creştere, astfel încât maximele vor fi cuprinse între 23 de grade in depresiuni, pe litoral si in sudul extrem al tarii şi 30 de grade in Campia de Vest.

MARTI, MIERCURI si JOI – În primele douã zile vremea va fi predominant frumoasã şi va continua sã se încãlzeascã, devenind cãlduroasã. În cea de-a treia, temperaturile vor fi în scãdere uşoarã, iar în regiunile sudice va creşte probabilitatea de ploaie.