PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Vezi când se anunţă ploile şi temperaturile scăzute

PROGNOZA METEO. Administraţia Naţională de Meteorologie a anunat luni prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. După zilele caniculare se anunţă o uşoră răcire. La sfârşitul acestei săptămâni va creşte probabilitatea pentru precipitaţii.

RomaniaTV.net
31 aug. 2015, 09:49
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Vezi când se anunţă ploile şi temperaturile scăzute

PROGNOZA METEO BANAT

În primele zile ale intervalului de prognoză vremea se va menţine călduroasă, caniculară chiar în orele amiezilor, când temperatura aerului se va situa în jurul valorii medii de 36 de grade, iar minima nocturnă nu va coborî sub 18 grade.

Începând din 3 septembrie, regimul termic va marca o scădere treptată, astfel încât, în intervalul 9 – 13 septembrie, vremea va deveni normală din punct de vedere termic pentru această perioadă a anului, cu valori maxime ce se vor situa, în medie, în jurul a 23…24 de grade şi minime de aproximativ 12…13 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte după data de 5 august, dar ploi pe arii mai extinse şi, izolat, mai importante cantitativ, se vor semnala în intervalul 7-9 septembrie.

CRIŞANA

Vremea va fi călduroasă, caniculară la câmpie la începutul perioadei de prognoză, dar începând cu data de 3 august va intra într-un proces de răcire treptată. Astfel, după temperaturile ridicate din primele zile, ce vor atinge, în medie, 35…36 de grade ziua şi 18 grade noaptea, regimul termic va marca o scădere, iar în intervalul 9-13 septembrie va deveni normal pentru data calendaristică, cu maxime diurne situate, în medie, în jurul a 23 de grade şi minime nocturne de 11…12 grade. După data de 3 septembrie va creşte probabilitatea pentru precipitaţii, însă ploile vor fi în general slabe cantitativ şi se vor semnala izolat, exceptând intervalul 7-9 septembrie când aversele se vor intensifica şi se vor extinde.

TRANSILVANIA

Prima săptămână de prognoză va debuta cu o vreme călduroasă, local caniculară la amiază, când se vor atinge temperaturi medii de aproximativ 34 de grade. Din 3 septembrie însă, valorile termice vor scădea uşor şi treptat, spre 21…22 de grade în intervalul 9-13 septembrie, vremea devenind normaă din punct de vedere termic pentru a doua decadă a lunii. Temperaturile nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, fiind în scădere de la 17…18 grade în primele nopţi, până la 9…10 grade spre finalul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariţie a averselor va creşte după data de 5 septembrie, dar între 7 şi 9 septembrie acestea se vor semnala pe arii mai extinse şi pot fi mai importante cantitativ.

MARAMUREŞ

După primele trei zile caniculare, în care temperaturile vor atinge la amiază valori medii de 34…35 de grade, vremea se va răci uşor de la o zi la alta. Prin urmare, maxime le diurne vor coborî spre 22…23 de grade între 9 şi 13 septembrie, valori ce vor caracteriza o vreme normală sub aspect termic pentru a doua decadă a lunii septembrie. Regimul termic nocturn va avea o evoluţie similară , fiind în scădere de la 17 grade la începutul perioadei de prognoză, spre 10 grade la finalul acesteia. În intervalul 3-13 septembrie vor fi ploi aproape zilnic, dar între 7 şi 9 septembrie acestea se vor semnala pe arii extinse şi, izolat, vor fi mai importante cantitativ.

MOLDOVA

Valorile termice diurne se vor menţine constant ridicate în primele zile ale prognozei, când vor caracteriza o vreme caniculară , cu medii ale temperaturilor maxime de 35…36 de grade, în timp ce regimul termic nocturn va fi caracterizat de temperaturi de 18….19 grade, în medie. La sfârşitul primei săptămâni de prognoză , vremea va intra într-un proces de răcire treptată, astfel încât, în intervalul 9-13 septembrie, va deveni normală sub aspect termic pentru această perioadă a anului, cu valori ale temperaturilor maxime de 22…23 de grade şi ale celor minime de 12…14 grade. După data de 5 septembrie va creşte probabilitatea de precipitaţii, însă doar între 7 şi 9 septembrie vor fi ploi pe arii mai extinse şi, izolat, posibil mai importante cantitativ.

DOBROGEA

Pe tot parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză se va menţine o vreme călduroasă, iar temperaturile maxime vor atinge, în medie, 30…32 de grade, în timp ce mediile valorilor termice nocturne vor fi de aproximativ 20 de grade. În a doua săptămână regimul termic va marca o scădere treptată, astfel încât, la finalul perioadei de prognoză, temperaturile se vor situa în jurul mediilor multianuale ale perioadei, respectiv 23…24 de grade ziua şi aproximativ 16 grade noaptea. Ploi slabe se vor semnala doar pe arii restrânse, pe 7 şi 8 septembrie, iar în celelalte zile ale intervalului de prognoză probabilitatea pentru precipitaţii va fi foarte redusă.

MUNTENIA

Vremea se va menţine călduroasă, local caniculară în orele amiezilor, aproape pe tot parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză. Aşadar, între 31 august şi 5 septembrie, media temperaturilor maxime va fi de aproximativ 34 de grade, iar a celor minime de 18…19 grade. În perioada 6 – 13 septembrie regimul termic va scădea uşor şi treptat, spre valori apropiate de cele normale pentru această dată, de 24…25 de grade ziua şi 12…13 grade noaptea. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi destul de redusă şi doar pe 7 şi 8 septembrie vor fi ploi slabe, pe arii restrânse.

OLTENIA

În intervalul 31 august – 5 septembrie se va menţine vremea călduroasă, local caniculară, cu valori medii ale temperaturilor maxime de aproximativ 34 de grade şi ale celor minime de 18…19 grade. Începând cu data de 6 septembrie va avea loc un proces de răcire, astfel încât, spre finalul celor două săptămâni de prognoză, valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei, respectiv vor atinge, în medie, 23…24 de grade ziua şi 12…13 grade noaptea. În intervalul 31 august – 5 septembrie nu se vor semnala precipitaţii, dar probabilitatea de apariţie a ploilor va creşte după 6 septembrie şi pe 7 şi 8 septembrie acestea se vor semnala pe arii mai extinse şi pot fi mai insemnate cantitativ.