PROGNOZA METEO pentru următoarele trei zile. Ninsori şi viscol în mare parte din ţară

Ninsorile şi gerul revine în România. Meteorologii au emis o informare valabilă până duminică noaptea potrivit căreia ninsorile îşi fac apariţia întâi în nord-vestul ţării, apoi aria lor se va extinde şi va cuprinde Maramureşul, Crişana, Transilvania, Moldova. De asemenea, local ninsorile vor fi prezente şi în zona Banatului. În regiunile sudice la început vor fi precipitaţii mixte, ce vor favoriza depunerile de polei, apoi va ninge pe arii restrânse, mai ales în Dobrogea şi sud-estul Munteniei.

RomaniaTV.net
03 ian. 2015, 19:33
PROGNOZA METEO pentru următoarele trei zile. Ninsori şi viscol în mare parte din ţară

Duminica precipitatiile sunt prezente in majoritatea regiunilor, si vorbim despre ninsori in Maramures, Transilvania, local in Crisana si Moldova si doar pe alocuri in Banat, in timp ce in Dobrogea, Muntenia şi partial in Oltenia vor fi precipitatii mixte intr-o prima etapa, ce vor favoriza poleiul, apoi insa predomina ninsorile. Vântul se intensifica si el în toată ţara, cu viteze ce vor depăşi local 50 km/h, în special în sud şi centru, iar noaptea şi în nord-est, în timp ce la munte va sufla tare, cu peste 70…80 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile zilei vor fi cuprinse între -4 grade in depresiuni şi 6 grade, izolat, in sudul tarii.

In Bucuresti, in orele diminetii sunt conditii favorabile producerii de polei, iar peste zi predomina ninsorile. Vantul sufla si el mai sprinten, si maxima zilei inca atinge 1…2 grade peste limita de inghet.

Luni temperaturile mai scad, iar noaptea gerul se instaleaza din nou, mai ales peste regiunea Transilvaniei. La amiaza insa vor fi -6 grade in depresiuni si cel mult 3 pe litoral. Iar ninsoarea continua in estul si centurl tarii, ca si la munte, dar slab cantitativ. In rest, doar fulfuieli trecatoare, insa vantul cotninua sa sufle cu putere in nord-est, centru şi sud-vest, dar mai ales la munte unde ninsoarea va fi spulberata si viscolita.

In Bucuresti si luni mai sunt conditii pentru ninsoare slaba, vantul insa nu face excese, iar maxima nu trece de pragul inghetului, -2, cel mult 0 grade vor fi la amiaza.

Marti temperaturile continua sa scada, vremea devine geroasa in mare parte din tara, la amiaza nu vor fi mai mult de -10 grade in estul Transilvaniei si doar in Oltenia se depaseste limita inghetului, cu doar 1 grad. Dar ziua nu se anunta mphprata, dimpotriva, soarele se iveste adesea printre nori si ninsori slabe mai cad doar izolat, la munte, in sud, centru si est. Vantul insa nu se domoleste nici marti in Moldova, Dobrogea, Bărăgan şi zona de munte, unde trecător mai spulbera zăpada.

In Bucuresti doar trecator inca ninge putin si slab, vantul insa ramane pototlit, dar vremea se raceste, devenind deosebit de rece, cu -2…-1 grad la amaiza, in timp ce noaptea si aici se instaleaza gerul, minimele coboara sub -10 grade.

Vremea va fi geroasă miercuri, mai ales in orele diminetii, în toată ţara, iar la pranz in cateva localitati din estul si centurl tarii maximele amiezii nu trec de -12 grade si doar in sud/vestul extrem inca se ating -2 grade Celsius. Dar nu se mai asteapta precipitatii, cerul va fi destul de degajat si vantul doar in extremitatea de sud-est a tarii si pe crestele inalte de munte inca da semne de agitatie.

Si nici pentru urmatoatrele zile meteorologii nu au vesti prea bune, cel putin pana in weekend ramane vreme geroasa mai ales in sud, centru si est, in timp ce in rest temepraturile cresc putin, iar precipitatiile care se asteapta spre finalul saptamanii vor fi nu doar ninsori, ci si lapovite sau ploi, ce vor favoriza depuneri de polei. Iar in zonele joase de relief, local se va semnala ceaţă asociată cu depunere de chiciură.