PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Canicula va persista, vezi cum o să fie vremea în MINIVACANŢA de Sfânta Maria

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că vremea va fi caniculară si disconfortul termic se va mentine ridicat. În weekend, canicula va persista. Săptămâna viitoare, temperatura aerului va continua să crească uşor în majoritatea regiunilor. În minivacanţa de Sfanta Maria cerul va fi variabil şi mai ales după-amiaza vor fi înnorări şi izolat averse şi descărcări electrice în zonele de deal şi de munte.

11 aug. 2017, 13:38
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Canicula va persista, vezi cum o să fie vremea în MINIVACANŢA de Sfânta Maria

PROGNOZA METEO ŢARA. Cerul va fi variabil în regiunile vestice si mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab si moderat, cu usoare intensificări la munte, dar si în vest si sud-vest. Temperaturile minime se vor încadra între 15 si 25 de grade, mai scăzute în depresiuni spre 10…11 grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. În sudul, centrul si estul tării, vremea va fi caniculară si disconfortul termic se va mentine ridicat, dar în restul zonelor valorile termice vor marca o scădere fată de ziua anterioară.

Începând din orele după-amiezii, instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată în jumătatea de vest a teritoriului, unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse torentiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie si căderi de grindină.

Îndeosebi pe parcursul noptii, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităti de apă de peste 50…60 l/mp, iar în Banat, Crisana, nord-vestul Olteniei, precum si în zona Carpatilor Occidentali si în vestul Carpatilor Meridionali, izolat 80…90 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil spre senin, iar probabilitatea aparitiei fenomenelor de instabilitate va fi redusă. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 de grade în sudul şi nordul litoralului şi 39 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime între 14 si 24 de grade, mai scăzute în depresiuni.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Canicula va persista, iar disconfortul termic se va mentine accentuat. Cerul va fi variabil, mai mult senin în cursul zilei, iar vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Valorile termice vor fi în scădere în toată tara, astfel în regiunile vestice, nord-vestice si centrale, vremea va deveni răcoroasă, în timp ce în restul teritoriului se va mentine călduroasă, izolat caniculară în orele amiezii în est si în sud-est, unde local si disconfortul termic va fi ridicat.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate si local se vor semnala averse, descărcări electrice si izolat căderi de grindină în regiunile din jumătatea de vest a tării, dar si în zonele de deal si de munte din rest, iar din a doua parte a zilei pe arii mai restrânse si în est si sud. Cantitătile de apă vor depăsi local 25…30 l/mp si izolat 50 l/mp. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor, iar în a doua parte a intervalului se va intensifica temporar în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 18…20 de grade în dealurile vestice si 35…36 de grade, izolat în est si sud-est, iar cele minime între 12 si 23 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Desi valorile termice vor fi în scădere fată de ziua anterioară, vremea se va mentine călduroasă, caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, dar mai ales în orele serii va creste probabilitatea pentru înnorări, averse, descărcări electrice si intensifcări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Temperatura aerului va fi în crestere în jumătatea de vest a teritoriului si în scădere usoară în rest, dar vremea va mai fi călduroasă în regiunile sudice, local în cele estice si izolat în centru. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate în zonele de deal si munte, iar la începutul intervalului si în extremitatea de est a tării unde vor fi averse izolate, însotite de descărcări electrice. Vor mai fi conditii de grindină.

Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări în Moldova, estul Munteniei si în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în Dealurile de Vest şi în nordul Moldovei si 34 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime între 12 si 22 de grade, mai scăzute în depresiuni până la 9…10 grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI– Deşi temperatura aerului va fi în scădere faţă de ziua anterioară, vremea va fi în continuare călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

  • TENDINTA

PROGNOZA METEO MARTI – Temperatura aerului va continua să crească uşor în majoritatea regiunilor, astfel că vremea va fi călduroasă în special în sudul, estul şi centrul ţării. Cerul va fi variabil şi mai ales după-amiaza vor fi înnorări şi izolat averse şi descărcări electrice în zonele de deal şi de munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului în estul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade în Dealurile de Vest şi 35 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime între 13 şi 23 de grade, mai scăzute în depresiuni până la 9…10 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI, JOI si VINERI – Temperatura aerului va continua să crească uşor de la o zi la alta, astfel că vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară în zonele de câmpie din sud, către finalul intervalului. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi moderată pentru zonele montane şi de deal, mai ales în cursul după-amiezilor, iar în rest va fi redusă.