PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO. Vremea va fi frumoasă și călduroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar înnorări temporare, averse și trecător descărcări electrice se vor semnala după-amiaza și seara, pe arii restrânse în zonele montane și doar cu totul izolat în restul teritoriului.

03 aug. 2018, 15:29
PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
03.08.2018 ORA 21 – 04.08.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi mai mult senin. Unele înnorări și averse se vor semnala izolat, la începutul nopții, în zonele montane din sud-vestul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 și 23 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
04.08.2018 ORA 09 – 05.08.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi frumoasă și călduroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar înnorări temporare, averse și trecător descărcări electrice se vor semnala după-amiaza și seara, pe arii restrânse în zonele montane și doar cu totul izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-est și de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, iar cele minime, în general, între 12 și 22 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor
pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic, local în vest și nord-vest și izolat în sud și sud-est.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi frumoasă și călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și posibil va depăși ușor pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
05.08.2018 ORA 09 – 06.08.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii relativ restrânse averse însoțite de descărcări electrice, după-amiaza în special în zonele montane, iar noaptea în regiunile nordice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 35 de grade, iar cele minime, în general, între 13 și 23 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic, local în zonele de câmpie și cu totul izolat în rest.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține frumoasă și călduroasă. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.
Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și posibil va depăși ușor pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
06.08.2018 ORA 09 – 07.08.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea călduroasă va persista cu precădere în vestul, sudul și sud-estul țării, în timp ce, în celelalte regiuni, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în nordul, centrul și în nord-estul teritoriului precum și în zonele montane și submontane, unde se vor semnala averse și frecvente descărcări electrice. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente după-amiaza și seara, ploile vor avea și caracter torențial, iar pe spații mici cantitățile de apă înregistrate în intervale scurte de timp sau prin acumulare vor fi mai
însemnate și va cădea grindină. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea călduroasă va persista. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
07.08.2018 ORA 09 – 08.08.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în continuare călduroasă în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, ploi de scurtă durată și descărcări electrice local la munte și pe arii mai restrânse, cu precădere în sud și sud-est. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, iar cele minime între 10 și 23 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra pe litoral.

LA BUCUREŞTI
Temporar cerul va prezenta înnorări, iar probabilitatea pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
08.08.2018 ORA 09 – 11.08.2018 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, iar probabilitatea de apariție a ploilor va fi relativ ridicată pe parcursul după-amiezelor în zona montană.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi călduroasă, iar probabilitatea de apariție a ploilor va fi redusă.