PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Disconfortul termic va fi accentuat, temperaturi sufocante

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că vremea va deveni călduroasă în toată țara, caniculară în regiunile vestice, sudice și local în cele centrale, unde și disconfortul termic va fi accentuat. În weekend, în prima zi a intervalului vremea va fi în continuare caniculară și disconfortul termic va fi accentuat, apoi se va răcori treptat.  

07 aug. 2017, 15:05
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Disconfortul termic va fi accentuat, temperaturi sufocante

Prognoza meteo pentru intervalul 07 august, ora 21 – 08 august, ora 09. În sudul și estul transilvaniei, cea mai mare parte a Moldovei, Carpații Orientali și Meridionali, și în jumătatea nordică a Munteniei și Olteniei, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp şi izolat 40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala și în Dobrogea, sudul Olteniei și al Munteniei, dar pe spații restrânse. În restul teritoriului cerul va deveni variabil. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12…14 grade în nordul extrem și 23…25 de grade pe litoral.

Prognoza meteo Bucureşti. Cerul va avea unele înnorări și vor fi intensificări temporare ale vântului, posibil cu aspect de vijelie la începutul nopții, averse și descărcări electrice. Temperatura minimă va fi de 21…22 de grade.

Prognoza meteo pentru intervalul 08 august, ora 09 – 09 august, ora 09. În ţară vremea va fi călduroasă în vestul, sudul și local în centrul țării, caniculară după-amiaza în sudul olteniei și în sud-vestul Munteniei. Indicele temperatură umezeală se va situa, local, în jurul pragului critic de 80 de unități în regiunile sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse, descărcări electrice, intensficări de scurtă durată ale vântului, posibil și cu aspect de vijelie și căderi de grindină, mai ales după-amiaza, pe arii restrânse în special în zona deluroasă și montană din sudul și centrul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în nordul Moldovei și 35…36 de grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime, se vor situa în general, între 12 şi 22 de grade.

Prognoza meteo Bucureşti. Deși valorile termice vor fi în scădere față de intervalul precedent, vremea va fi călduroasă, iar după-amiaza indicele temperatură-umezeală se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 31…33 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade. Cerul va fi variabil și vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo pentru intervalul 09 august, ora 09 – 10 august, ora 09. În ţară vremea va deveni călduroasă în toată țara, caniculară în regiunile vestice, sudice și local în cele centrale, unde și disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea și doar după-amiaza, în zona de munte vor fi unele înnorări și pe arii restrânse averse și descărcări electrice. Temperaturile maxime, în creștere față de ziua anterioară, vor fi cuprinse între 28 și 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în banat și Oltenia, iar cele minime se vor încadra între 12 și 26 de grade.

Prognoza meteo Bucureşti. Vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic ridicat, astfel maxima se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar minima va fi de 19…21 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla până la moderat.

Prognoza meteo pentru intervalul 10 august, ora 09 – 11 august, ora 09. În ţară vremea va deveni caniculară, cu precădere în zonele joase din vestul, sudul și centrul țării, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat în majoritatea regiunilor. Cerul va fi mai mult senin și doar în zona de munte, în special după-amiaza, vor fi unele
înnorări și izolat posibile averse și descărcări electrice. vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 39 de grade, iar cele minime între 15 și 26 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

Prognoza meteo Bucureşti. Vremea va deveni caniculară și disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 20…22 de grade.

Prognoza meteo pentru intervalul 11 august, ora 09 – 12 august, ora 09. În ţară vremea se va menține caniculară, în special în zonele joase din vestul, sudul și centrul țării, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului când probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere în regiunile vestice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 39 de grade, iar cele minime între 15 și 26 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

Prognoza meteo Bucureşti. Vremea se va menține caniculară, iar disconfortul termic va fi în continuare accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade.

Tendinţa evoluţiei vremii pentru intervalul 12 august, ora 09 – 15 august, ora 09. În ţară în prima zi a intervalului vremea va fi în continuare caniculară și disconfortul termic va fi accentuat, apoi se va răcori treptat, începând din interiorul arcului carpatic. Instabilitatea atmosferică va fi în creștere, la început în regiunile vestice, apoi și în restul țării.

Prognoza meteo Bucureşti. Vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat în primele două zile, apoi se va răcori ușor, iar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va crește la sfârșitul intervalului.