PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Meteorologii anunţă că VINE PRIMĂVARA şi vom avea chiar 20 de grade

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme instabilă pentru zilele următoare. În anumite zone ale ţării sunt aşteptate precipitaţii şi vânt. Cu toate astea, vremea va fi în continuare mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii februarie în aproape toată ţara.

RomaniaTV.net
10 feb. 2016, 15:32
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Meteorologii anunţă că VINE PRIMĂVARA şi vom avea chiar 20 de grade

PROGNOZA METEO JOI. Aria nebulozitatii accentuate si precipitatiilor se restrange spre regiunile intracarpatice si cele montane. Va ninge în zona montană, pe arii mai extinse în Carpaţii Orientali şi în Munţii Apuseni, în Maramureş şi Transilvania vor fi precipitaţii mixte, iar în rest ploi. In timp ce in zonele extracarpatice cerul va fi variabil. Deşi temperaturile scad cu cateva grade, vremea va fi în continuare mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii februarie în aproape toată ţara. Astfel, maximele termice se vor încadra între 2…4 grade în estul Transilvaniei şi 12…13 grade în Muntenia şi Oltenia. Vântul, deşi va slăbi în intensitate, va mai avea rafale de peste 70 km/h la munte, viscolind şi spulberând zăpada în special pe creste şi pe arii restrânse, cu precădere în prima parte a zilei, celelalte zone.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în orele dimineţii. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, asadar vreme calda pentru aceasta data, dar vantul care mai are ceva rabufniri scade temperaturile la nivel de perceptie.

PROGNOZA METEO VINERI. Norii acopera din nou cerul in mare parte a zilei si temporar aduc ploi in majoritatea regiunilor. La munte vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare, iar in Banat si la munte vantul sufla mai tare. Regimul termic va fi caracterizat în continuare de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei din an, astfel că cele maxime se vor încadra între 4 grade in estul Transilvaniei şi 11 grade in Lunca Dunarii poate si in sudul Banatului.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Valorile termice se vor situa peste cele normale la această dată, astfel că maxima va fi de 7…8 grade, iar Cerul va avea înnorări, temporar va ploua, iar vântul va sufla cel mult moderat.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de sud a ţării, unde pe arii extinse va ploua şi izolat cantităţile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala local. La munte precipitaţiile vor fi mixte. Vântul intensificări în sudul Banatului, Dobrogea şi pe crestele montane. Valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, cu maxime care pleaca de la 4..5 grade in estul Transilvaniei si ajung pe la 12 grade in sudul Dobrogei, poate si prin Banat.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. In Capitala cerul e acoprit de nori aproape toata ziua si temporar va ploua. Valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele normale pentru această dată, cu maxime de 7..8 grade.

TENDINTA

Duminică, dar mai ales in primele zile ale saptamanii viitoare, vremea se incalzeste, astfel incat in ultima zi a saptamanii asteptam maxime intre 7 si 15 grade, dar in zilele urmatoare vor chiar si valori de 19..20 grade in sud-est si in Banat.

Nu scapam insa de precipitatii, duminica ele cad pe arii extinse mai ales in jumatatea de vest, la munte vor fi din nou precipitatii mixte. Si in zilele urmatoare probabilitatea de apariţie a ploilor se va menţine ridicată, cu precădere în regiunile din jumătatea de vest a ţării.