PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Meteorologii anunţă temperaturi RIDICATE pentru această perioadă

Meteorologii au veşti bune şi anunţă că vremea se încălzeşte în zilele următoare. Duminică vremea este instabilă însă de luni mercurul începe să urce în termometre. Marţi, vremea rămâne caldă şi în general frumoasă şi însorită.

RomaniaTV.net
17 mai 2014, 13:39
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Meteorologii anunţă temperaturi RIDICATE pentru această perioadă

Duminică, vremea va fi uşor instabilă. Se arată soarele, dar în special în orele după-amiezei, se vor înmulţi norii ce vor lăsa averse cu descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului local la deal si la munte şi pe arii restrânse în regiunile vestice. În restul teritoriului astfel de fenomene vor fi posibile cu totul izolat. Temperaturile maxime, uşor mai ridicate decât în ziua precedentă în aproape toata ţara, se vor încadra între 16 grade în Dealurile de vest şi 25 de grad est si sud-est. Duminică se mai încălzeşte în Capitală, soarele domină cerul şi scăpăm de ploi. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, vreme numai bună de plimbare.

Săptămâna viitoare debutează cu vreme din ce în ce mai caldă, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în nord-vest şi 26 de grade în sud-est. Soarele va fi umbrit de nori în partea a doua a zilei în zonele montane unde pe arii restrânse vor fi ploi cu tunete, fulgere cu rafale însoţite de descărcări electrice. În restul teritoriului ploi de scurtă durată vor fi posibile cu totul izolat. Vântul se va agita puţin în timpul averselor.

Vremea va continua să se încălzească uşor şi în Capitala, astfel că maxima termică va fi de 25…26 de grade. Se anunţă o zi însorită, cu vânt destul de liniştit.

Marţi, vremea rămâne caldă şi în general frumoasă şi însorită. Numai la munte, sporadiv îşi vor face apariţia câteva ploi de scurtă durată. Începând din orele după-amiezei însă, înnorările se vor accentua treptat în regiunile estice, unde seara şi mai ales noaptea se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă pot fi izolat mai însemnate. Amiaza vine cu temperaturi de la 21 de grade în Deltă până la şi 28 de grade în Muntenia şi Baragan. Bucureştenii se vor bucura şi marţi de razele generoase ale soarelui ce ridică mercurul în termometre spre 27 de grade. Vântul este domol şi nu sunt şanse de ploaie.

A doua jumătate a săptămânii viitoare vine cu vreme caldă, mai caldă decât ar fi normal în ultima decadă a lunii mai, dar fenomenele de instabilitatea atmosferică vor continua să-şi facă apariţia, mai ales după amiază şi seara. Vorbim despre ploi, cu tunete, fulgere şi rafale de vânt, miercuri local în jumătatea de est a ţării în zonele montane şi pe arii ceva mai restrânse în rest, apoi şi în celelalte zone. Nu este exclus să cadă şi grindină, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 29 de grade.