PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Meteorologii anunţă vânt, polei şi ninsori

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă temperaturi scăzute pentru zilele următoare. Valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice acestei perioade, iar vremea va fi în general închisã şi se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a teritoriului. În unele zone din ţară va continua să ningă.

05 ian. 2016, 15:54
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Meteorologii anunţă vânt, polei şi ninsori

PROGNOZA METEO MIERCURI. Valorile termice vor continua să crească, dar vremea va fi în general închisă, cu precipitaţii în toată ţara. În sud şi în sud-est vor predomina ploile, în nordul şi centrul Moldovei şi la munte vor fi mai ales ninsori, iar în rest se vor semnala precipitaţii mixte. Se va depune polei, în prima parte a zilei în Muntenia şi pe spaţii mai restrânse în Dobrogea şi în sudul Moldovei, apoi cu caracter local în jumătatea de nord.

În special în sud-est, ploile vor cumula cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în regiunile sudice şi sud-estice, dar şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 7 grade. (-3 grade in Moldova si 7 grade in Dobrogea, Banat si Transilvania).

Bucuresti: Valorile termice vor continua sã crească, astfel că temperatura maximã va fi de 1…2 grade. Cerul va fi noros şi temporar se vor semnala precipitaţii predominant sub formã de ploaie, aceasta urmând a deveni, mai ales seara şi noaptea, moderatã cantitativ. În prima parte a zilei vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri.

PROGNOZA METEO JOI: Vremea va fi în general închisă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice acestei perioade. Se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a teritoriului. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie în sud-est, ninsori în nordul şi centrul Moldovei şi în zonele montane şi submontane şi mixte în restul teritoriului.

Pe spaţii restrânse, cu precădere în orele dimineţii, vor mai fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în est şi în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade in nordul Moldovei şi 7 grade in dealurile Olteniei, ale Munteniei si in sudul litoralului.

Bucuresti: Vremea va fi în general închisă. Ziua vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar seara şi noaptea trecător lapoviţp sau fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 4 grade.

PROGNOZA METEO VINERI: Valorile termice diurne vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării. În cursul zilei, cerul va fi temporar noros, însă doar izolat vor fi precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare, în Maramureş, Munţii Apuseni şi nordul Carpaţilor Orientali. Noaptea înnorările se vor accentua în cea mai mare parte a ţării şi se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie în regiunile vestice şi sud-vestice, mixte local în centru şi mai ales ninsori în nord şi la munte. Izolat se va produce polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă unde trecător va spulbera zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade in estul Transilvaniei şi 8 grade in Banat si dealurile Olteniei. În zonele joase de relief, izolat, se va semnala ceaţă.

Bucuresti: Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade. Mai ales noaptea, vor fi condiţii de ceaţă.

TENDINTA: Valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cerul va fi temporar noros, însă doar pe suprafeţe mici vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare la munte, mixte în nord şi centru şi mai ales ploi în rest – in prima zi, apoi doar recător va ploua şi vor mai fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 9 grade. (1…2 grade in estul Transilvaniei si 9 grade in Banat si pe litoral)