PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Meteorologii anunţă vreme deosebit de caldă pentru această dată

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme extrem de caldă pentru zilele următoare. Duminică vremea se va răci în toate regiunile, însă de luni valorile termice diurne vor marca o creştere uşoară în toate regiunile, astfel că vremea va deveni caldă pentru această perioadă.

13 nov. 2015, 14:04
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Meteorologii anunţă vreme deosebit de caldă pentru această dată

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Deşi valorile termice vor fi în scădere în cea mai mare parte a ţării, vremea va fi, în majoritatea zonelor, mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii noiembrie. Cerul va fi temporar noros şi va ploua local în nordul teritoriului şi izolat în centru. Seara şi noaptea, în zona Carpaţilor Orientali, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla tare la munte, cu viteze ce vor depăşi pe creste 80…90 km/h, iar în restul zonelor va avea intensificări locale, temporare. Temperaturile maxime se vor încadra între 10…11 grade în nord-vest şi 18…19 grade în regiunile sudice. În orele dimineţii, izolat, se va semnala ceaţă.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea se va menţine mai caldă decât ar fi normal la mijlocul lunii noiembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă de 17…18 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea se va răci în toate regiunile, astfel încât valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice acestei perioade. Cerul va fi mai mult noros în nordul şi în centrul ţării, iar în rest va fi variabil, cu înnorări temporare. Va ploua pe arii extinse în Maramureş, unde se pot cumula peste 15 l/mp şi local în Crişana, Transilvania şi nordul Moldovei. În Carpaţii Orientali, cu precădere în grupele nordice, va ninge, iar în restul zonei montane, la peste 1700 m altitudine, vor fi precipitaţii slabe, sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va continua să sufle tare la munte, iar în restul teritoriului pe arii restrânse vor fi intensificări temporare. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 grade in Transilvania şi 15 grade in sudul Munteniei.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea se va răci, astfel încât valorile termice vor deveni apropiate de cele normale în această perioadă din an. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul nopţii. Vântul va sufla în general moderat.

PROGNOZA METEO LUNI. Valorile termice diurne vor marca o creştere uşoară în toate regiunile, astfel că vremea va deveni caldă pentru această perioadă, cu precădere în vest şi în sud. Cerul va fi variabil în regiunile sudice şi temporar noros în restul teritoriului. Local şi temporar se vor semnala precipitaţii, îndeosebi în prima parte a zilei, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare în Carpaţii Orientali şi mixte în celelalte masive montane, iar vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari pe creste. Ploi slabe vor fi pe arii restrânse în nord, centru şi nord-est şi cu totul izolat în rest. Rafale ale vântului se vor consemna şi în partea de sud, est şi centru a ţării, în special în cursul zilei, cu viteze de până la 50…60 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 19 grade. ( 7 grade in nord-estul Transilvaniei si 19 grade in sudul Olteniei si al Munteniei)

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Valorile termice diurne vor marca o creştere uşoară faţă de intervalul anterior, astfel că vremea va deveni caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade.

TENDINTA: Vremea va continua să se încălzească, devenind deosebit de caldă pentru această dată, în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în a doua parte a intervalului în regiunile nordice, la inceput apoi si in cele vestice si centrale, unde va ploua, izolat in primele zile, iar dupa aceea pe arii relativ extinse. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări temporare la munte, dar în diminuare semnificativă a intensităţii faţă de intervalul precedent. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade in estul Transilvaniei şi 20 de grade in Lunca Dunarii.