PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Ploile revin, iar temperaturile încep să scadă

Publicat: Luni, 23 Octombrie 2017 17:06 // Actualizat: Luni, 23 Octombrie 2017 17:06 // Sursa: romaniatv.net

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme închisă în următoarele zile. Temperaturile vor fi în scădere, iar ploile vor cuprinde treptat majoritatea zonelor. Începând de miercuri, vremea se va ameliora.

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi mai mult noros și va ploua, în cea mai mare parte a țării, exceptând Barăganul și Dobrogea, unde ploile vor fi izolate. La munte, la înălțimi mai mari de 1800 m, trecător, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. În sudul Banatului, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Transilvaniei, zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, local, cantităţile de apă vor depăşi 25 L/MP ȘI IZOLAT 40 L/MP. Vântul va sufla moderat cu intensificări în regiunile sudice şi de sud-est cu viteze de până la 50-55 KM/H, precum şi în zona montană înaltă, unde vor fi rafale de peste 60...70 KM/H. Temperaturile minime
vor fi cuprinse între 5 și 14 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi noros și va ploua, iar vântul va sufla moderat cu unele intensificări. Temperatura minimă va fi de 11...12 grade.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va fi în general închisă, cu ploi - în cursul zilei, în cea mai mare parte a țării, iar noaptea în sud-vest și sud și pe arii din ce în ce mai restrânse, în restul teritoriului. În prima parte a intervalului, în sudul Banatului, Oltenia, jumătatea de sud-vest a Munteniei și zona montană aferentă acestor regiuni, se vor mai cumula 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp. La altitudini mai mari de 1600 m, precipitațiile vor fi, trecător, și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, îndeosebi în sud-estul țării - cu viteze de până la 55-60 km/h, precum și la munte, mai ales în zona înaltă unde rafalele vor depăși 70 km/h. Din punct de vedere termic, vremea va fi rece, pentru această dată, în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor avea valori de la 5...6 grade în nordul Moldovei, până în jurul a 17 grade în Dobrogea, iar cele minime se vor încadra între 2 și 10 grade, mai scăzute în depresiuni.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va menține închisă. Va mai ploua, mai ales în cursul zilei, când și vântul va avea intensificări, iar în restul timpului va fi moderat. Temperatura aerului va continua să scadă, până la valori sub cele normale la această dată. Maxima va fi de 12...14 grade, iar minima de 5...7 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor. Astfel, cerul va fi variabil cu înnorări temporare, dar numai pe arii restrânse și ploi slabe - ziua în regiunile sud-vestice și de sud, iar noaptea cu totul izolate în cele nord-vestice și de nord. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, în prima parte a intervalului în sud-estul țării. Regimul termic, mai scăzut decât cel specific datei, va fi caracterizat de maxime cuprinse între 8...9 grade în nordul Moldovei și 15...16 grade în Dealurile de Vest. Temperaturile minime se vor încadra între 0 și 9 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar va fi rece pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei, când doar trecător vor mai fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 5...7
grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la munte, precum și în regiunile nordice și centrale, unde pe spații mici va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, îndeosebi în zona montană. Temperaturile maxime, în jurul normelor climatologic specifice acestei perioade, se vor situa între 11 și 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 11 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat, noaptea și dimineața, în zonele joase de relief vor fi condiții de ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17...18 grade, iar cea minimă de 6...8 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Începând din a doua parte a zilei, în vestul, nordul și centrul țării, cerul va fi noros și va ploua, în general slab cantitativ. În rest, cerul va fi variabil, iar înnorări și ploi slabe, dar pe arii restrânse, vor fi spre sfârșitul intervalului. Vântul va prezenta intensificări temporare, îndeosebi la munte și în regiunile nordice, nord-vestice și centrale. Temperaturile maxime, mai ridicate decât cele normale în această perioadă, se vor încadra
între 12 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 4 și 11 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și condiții pentru ploi slabe, spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, mai ridicată pentru această perioadă, va fi de 18...19 grade, iar cea minimă de 8...10 grade.

TENDINŢA SÂMBĂTĂT, DUMINICĂ, LUNI

Temperatura aerului va scădea treptat, astfel încât vremea va deveni, în general, normală din punct de
vedere termic, iar ușor mai rece decât în mod obișnuit va fi, spre sfârșitul intervalului, în interiorul arcului carpatic.
Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în regiunile vestice, nordice și centrale.

BUCUREŞTI
Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de mediile climatologice specifice perioadei. Temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare la începutul intervalului.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pentru 23 octombrie - 5 noiembrie. Ploi, vânt şi temperaturi scăzute, apoi vremea se ameliorează

 
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANM meteo ploi prognoza meteo vremea in bucuresti
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6528
RON
11 Dec
noapte -1 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H