PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Se anunţă temperaturi scăzute şi ploi în WEEKEND

PROGNOZA METEO. În weekend temperaturile scad semnificativ față de intervalul anterior în toată ţara. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi de scurtă durată, local la munte și pe arii restrânse în rest.

RomaniaTV.net
22 iun. 2018, 12:58
PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Se anunţă temperaturi scăzute şi ploi în WEEKEND

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va avea înnorări temporar mai accentuate și va ploua în nord-estul, centrul, estul și sud-estul țării și pe arii mai restrânse în rest. În special în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între 10 și 20 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări temporar mai accentuate și va ploua în averse. Vor fi intervale de timp în care acestea vor avea caracter torențial, astfel încât se pot cumula cantități însemnate de apă, peste 15…20 l/mp, se vor semnala descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 17…18 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Valorile termice – în scădere semnificativă față de intervalul anterior în special în regiunile extracarpatice – vor caracteriza la scara întregii țări o vreme răcoroasă, iar în nord și nord-est, chiar rece pentru această dată din an. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare ziua când, local în jumătatea de nord-est a teritoriului și în zonele montane și doar pe arii restrânse în rest va ploua; izolat se vor mai cumula cantități de apă de peste 10…15 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, mai ales ziua, cu viteze mai mari la munte, în est și în sud-est, dar și în extremitatea sud-vestică. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade in nordul Moldovei și 24 de grade in Oltenia, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între 3…4 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 14 grade pe litoral. Spre dimineață izolat se va semnala ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI se va răci accentuat, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 11…12 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Pe parcursul zilei vor fi înnorări și ploi temporare, iar vântul va sufla în general moderat. Noaptea cerul se va degaja, iar vântul va diminua în intensitate.

PROGNOZA METEO DUMINICA Valorile termice vor marca o creștere ușoară față de ziua precedentă, însă vremea se va menține răcoroasă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi de scurtă durată, local la munte și pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 grade in estul Transilvaniei și 26 de grade in sudul si in estul Munteniei, iar cele minime, în general, între 5 și 15 grade. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Valorile termice vor marca o creștere ușoară față de ziua precedentă, însă vremea se va menține răcoroasă pentru această dată, în special dimineața și noaptea. Cerul va fi temporar noros, iar pe parcursul zilei vor fi condiții ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Valorile termice vor continua să crească ușor și se vor apropia de cele normale pentru această perioadă, dar în orele dimineții și noaptea va fi răcoare în majoritatea zonelor, cu precădere în nord și centru. Cerul va fi variabil, cu înnorări și local averse însoțite de descărcări electrice, în special la munte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 28 de grade, iar cele minime între 9 și 19 grade, mai scăzute în depresiuni.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va continua să se încălzească ușor. Cerul va avea înnorări temporare, însă probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare, va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 27 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

PROGNOZA METEO MARTI. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și descărcări electrice în special în zonele montane și în sudul și sud-estul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în regiunile sudice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 23 și 28 de grade. Minimele termice se vor situa între 8 și 21 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi instabilă, iar probabilitatea pentru averse posibil însoțite de descărcări electrice va fi ridicată. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade.

De miercuri pana vineri vremea va fi instabilă și în general răcoroasă. Va ploua în majoritatea zonelor, local însemnat cantitativ.

Citeşte şi PROGNOZA METEO: Trei luni de SECETĂ, CANICULĂ şi FURTUNI