PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Temperaturi CANICULARE, disconfort termic şi înnorări temporare

PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Meteorologii anunţă că vremea va continua să se încălzească, devenind caniculară chiar. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 32 și 37 de grade.

15 iun. 2016, 14:50
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Temperaturi CANICULARE, disconfort termic şi înnorări temporare

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va continua să se încălzească, devenind călduroasă, local în jumătatea de sud a țării și pe arii mai restrânse în rest. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 32 de grade, ușor mai ridicate în extremitatea de sud-vest. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări în cursul zilei în nord-vest, dar și la munte, mai ales după-amiaza și seara, unde, izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va avea intensificări, îndeosebi în a doua parte a intervalului, în zona montană înaltă şi în Câmpia de Vest și numai izolat în celelalte în zone. În orele dimineților, cu totul izolat, vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va continua să se încălzească și va deveni călduroasă, maxima termică urmând a fi de 31…32 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 17 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi călduroasă și va deveni caniculară în zonele de câmpie şi de podiş din sud, sud-vest, centru și est și local în rest. Disconfortul termic va fi accentuat în cea mai mare parte a țării, iar indicele temperatură-umezeală se va situa în jurul pragului critic de 80 în sud, vest, centru și nord-est și pe arii mai restrânse în celelalte zone.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 32 și 37 de grade, mai scăzute pe litoral şi în Delta Dunării (26…28 de grade), iar cele minime se vor încadra între 14 și 22 de grade, mai coborâte în depresiuni spre 10…11 grade. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporar accentuate spre seară și noaptea, în vestul şi nord-vestul ţării, unde local vor fi intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie, descărcări electrice, iar pe arii restrânse averse, ce pot avea și caracter torențial și condiţii de grindină.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic accentuat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea va fi caniculară după-amiază în Oltenia, Muntenia, partea continentală a Dobrogei şi jumătatea de sud a Moldovei, unde și disconfortul termic va fi accentuat. În restul teritoriului, pe fondul instabilității atmosferice în creștere, regimul termic diurn va marca o scădere faţă intervalul precedent. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse, la nivelul întregii ţări între 25 și 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării.

Cerul va fi variabil, dar începând din orele amiezii vor fi înnorări temporar accentuate, averse, ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie, la început în zona montană, dar și în regiunile nord-vestice și centrale, apoi și în cele nord-estice, vestice și sud-vestice. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi însemnate şi va cădea grindină.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea se va menţine caniculară, iar disconfortul termic accentuat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade.

TENDINTA. Vremea va fi în general instabilă în regiunile intracarpatice, unde valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru acestă perioadă. În schimb, în sudul, estul și parțial în centrul țării, vremea va fi călduroasă, dar numai izolat în Câmpia Română vor mai fi temperaturi la pragul caniculei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 35 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiază şi seara, când local în zona de munte, precum și în regiunile centrale, vestice și nordice vor fi averse, ce vor avea și caracter torenţial, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie. Pe arii restrânse se vor cumula cantităţi însemnate de apă şi va cădea grindină. De luni din nou vremea va fi caniculară în Câmpia Română și local în rest. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala, cu precădere în cursul după-amiezelor, îndeosebi în vestul teritoriului, precum şi în zonele montane.