PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Temperaturi scăzute, ploi, ceaţă, viscol şi ninsori

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că vremea va fi ploioasă și se va răci accentuat. Săptămâna viitoare, vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul zilei în regiunile din jumătatea nordică a țării, unde pe arii mai restrânse va ploua.

RomaniaTV.net
06 oct. 2017, 13:37
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Temperaturi scăzute, ploi, ceaţă, viscol şi ninsori

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi variabil în nord-vest, dar cu înnorări în restul țării, mai accentuate în regiunile din jumătatea de sud-est unde aria ploilor va fi în extindere. În Oltenia și local în Muntenia, mai ales în a doua parte a nopții, se vor cumula cantități de apă de peste 20 l/mp, iar pe arii restrânse peste 30 l/mp. În zona Carpaților Meridionali și ai Curburii, în special la altitudini de peste 1600 m, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile sudice, cu viteze de 40…45 km/h, izolat peste 50 km/h, precum și la munte, unde pe creste rafalele vor depăși 70 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între 4 și 14 grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Cerul va fi noros și va ploua în general moderat cantitativ. Vântul va sufla moderat, cu ceva intensificări. Temperatura minimă va fi de 9…10 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. În regiunile din jumătatea de sud-est a țării, vremea se va înrăutăți și se va răci accentuat; ploile vor fi frecvente, însemnate cantitativ, astfel că se vor înregistra peste 25 l/mp și local 40 l/mp, iar în cea mai mare parte a Munteniei, în Dobrogea și în sudul Moldovei se vor cumula în general 40…60 l/mp și pe arii restrânse 80…90 l/mp. La munte precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, în special la peste 1600 m altitudine, ninsorile vor fi temporar mai consistente, cu depunere de strat de zăpadă și, mai ales pe creste, va fi viscol. Vântul va avea intensificări în regiunile sudice cu viteze la rafală de 45…55 km/h, local peste 60 km/h în sud-est, iar în Dobrogea va sufla tare, cu peste 80…90 km/h. În restul teritoriului cerul va avea înnorări temporare, iar ploile vor fi izolate. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade in estul Transilvaniei si 17 grade în Câmpia de Vest; minimele termice vor fi cuprinse 1 și 11 grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Vremea va fi ploioasă și se va răci accentuat. Va ploua aproape continuu, mai intens pe parcursul zilei când se vor cumula în jurul a 30 l/mp. Vântul va avea intensificări, iar rafalele vor atinge 45…55 km/h. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de duminică dimineața se va situa în jurul a 7 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. În regiunile sud-estice înnorările vor fi persistente, va ploua pe arii extinse și în cantități mai însemnate în special pe parcursul zilei, când se vor cumula local peste 30…40 l/mp, iar vântul va continua să sufle tare, cu precădere în Dobrogea unde rafalele vor depăși 80…90 km/h. În restul țării înnorările vor fi temporare, ploile vor fi slabe și izolate, mai ales noaptea, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, temporare. La munte, cu precădere la altitudini de peste 1600 m, vor predomina ninsorile, ce vor fi mai fi consistente în Carpații de Curbură și estul Meridionalilor, iar pe creste va fi viscol. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade, izolat in est si in sud-est și 18 grade in Oltenia., iar cele minime între 3 și 10 grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Vremea va fi în continuare mai rece decât obișnuit în prima decadă a lunii octombrie, chiar dacă temperaturile diurne vor fi ușor mai ridicate decât în ziua precedentă. Cerul va avea înnorări și va continua să plouă cu precădere în cursul zilei. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări mai ales la începutul intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 6…7 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul zilei în regiunile din jumătatea nordică a țării, unde pe arii mai restrânse va ploua. În zona montană, la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări la munte, iar în restul teritoriului va sufla în general moderat. Temperaturile maxime, normale pentru această perioadă în regiunile sudice și sud-estice și mai mici decât în mod obișnuit în rest, vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade. Minimele termice, în scădere față de noaptea anterioară în majoritatea zonelor, se vor situa între 1 și 11 grade, mai coborâte spre -2 grade în depresiuni, unde vor fi condiții de brumă. În zonele joase de relief va fi posibil să se formeze ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Vremea se va ameliora ca aspect, dar va fi rece noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

PROGNOZA METEO MARTI Vremea va fi rece dimineața și noaptea în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile nordice, unde pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va avea intensificări la munte și izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 și 18 grade, iar cele minime între -2 și 10 grade si condiții de brumă in depresiuni.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Vremea va fi predominant frumoasă, dar rece dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

PROGNOZA METEO DE MIERCURI PANA VINERI Valorile de temperatură se vor situa în jurul celor climatologic specifice acestei perioade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în nord și nord-est.