PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Temperaturile încep să scadă

PROGNOZA METEO. Vremea va fi în continuare călduroasă, deşi meteorologii anunţă temperaturi mai scăzute decât cele din intervalul precedent. Marţi, în Bucureşti temperatura maximă va fi de 30 de grade. 

11 sept. 2017, 13:16
PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Temperaturile încep să scadă

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi variabil cu înnorări, temporar accentuate, în jumătatea de vest a țării. Va ploua în Oltenia, Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, local în Maramureș, iar spre dimineață, pe arii restrânse, și în vest-nord-vestul Munteniei. Ploile, cu caracter de aversă, vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 45-50 km/h, posibil cu aspect de vijelie. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 20 de grade. În zonele joase de relief și mai ales pe litoral și în deltă, se va forma ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla, în general, moderat. Temperatura minimă va fi de 17…18 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO MARTI Valorile termice vor fi mai scăzute decât cele din intervalul precedent. Scăderea de temperatură va fi semnificativă în vest, centru, nord, la deal și la munte, unde vor fi înnorări, temporar accentuate, averse și descărcări electrice; izolat, cantități de apă mai mari de 20…25 l/mp și condiții de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil; manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi posibile pe arii restrânse, iar din punct de vedere termic, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, călduroasă în sud-estul și sudul extrem al țării. Vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, cu precădere în cursul zilei; mai ales la munte și în Dobrogea, rafalele vor depăși 55-60 km/h, dar trecător mai pot fi și vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 22 de grade in estul Transilvaniei și 32 de grade in sud-est, iar cele minime între 10…11 grade în regiunile vestice și 22 de grade pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, la această dată, deși valorile termice din cursul zilei, când vântul va avea intensificări temporare, vor fi ușor mai scăzute decât cele din intervalul anterior. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare, mai ales în orele dimineții, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Temperatura minimă va fi de 16…17 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI Vremea va deveni, în general, frumoasă, însă temperatura aerului va continua să scadă. Astfel, maximele vor avea valori de la 18…20 de grade în nord și în centru, până la 30 de grade în sud-est, iar minimele se vor încadra 6 și 16 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 4 grade, dar și mai ridicate pe litoral, spre 19 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, pe parcursul zilei, când vor mai fi ploi, slabe și de scurtă durată, local, la munte și în nord-vest, și izolat în celelalte regiuni, mai ales în cele nordice, centrale și de răsărit. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona de munte și local în sudul țării. În zonele joase de relief și în special în depresiuni, vor fi condiții de ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI Vremea va fi frumoasă, cu cerul variabil și vântul, moderat – în cursul zilei și slab, noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă, mai scăzută decât în intervalul precedent, va fi de 14…15 grade în centrul orașului și de 10…11 grade în zona periferică.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea în nord-vestul teritoriului, dar condițiile de ploaie slabă vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 24 și 28 de grade, iar cele minime între 7 și 19 grade, mai scăzute în depresiuni.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI Vremea se va menține frumoasă și caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO VINERI Vremea se va menține predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nord-vestul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 24 și 32 de grade, iar cele minime între 10 și 20 de grade, mai mici în depresiuni.

DE SAMBATA PANA LUNI Vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor țării în primele două zile, iar în ultima zi doar în sud și în est. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare, spre sfârșitul intervalului, în vest, centru și nord.