PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Va ploua aproape continuu, vremea va fi închisă

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că vremea va fi închisă și se va răci. În weekend, în estul Olteniei, în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei va ploua, iar în restul teritoriului vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, local mai însemnate cantitativ și cu depunere de strat de zăpadă. Săptămâna viitoare începe cu vreme rece în vest, centru și nord.

30 nov. 2017, 12:14
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Va ploua aproape continuu, vremea va fi închisă

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi acoperit și vor fi precipitații în majoritatea zonelor. În Oltenia și vestul Munteniei pe arii extinse vor fi ploi moderate cantitativ, în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania se vor semnala precipitații locale sub formă de ploaie, dar trecător și lapoviță sau ninsoare, în timp ce în restul țării pe spații restrânse vor fi ploi slabe.

În zona montană, la altitudini mari va mai ninge slab, iar la înălțimi mai mici de 1400 m vor fi și precipitații mixte favorizând producerea poleiului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile estice și sud-estice, cu 50…55 km/h, iar pe litoral peste 60 km/h, precum și pe crestele montane unde în special în primele ore rafalele vor depăși 70…80 km/h. În aproape toată țara temperaturile vor fi mult mai ridicate decât în noaptea precedentă, cu minime ce se vor încadra între -1…0 grade în Dealurile de Vest și 12 grade pe litoral. Temporar se forma ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Cerul va fi acoperit și temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă, mult mai ridicată decât în noaptea precedentă, va fi de 6…7 grade. Trecător poate apărea ceață.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va menține în general închisă, iar regimul termic va fi caracterizat de valori mult mai ridicate decât normalul datei în sud-sud-est și apropiate de mediile climatologice în restul țării. Ploile vor fi în extindere ca arie și vor deveni moderate cantitativ în sudul, estul și centrul teritoriului, unde se vor cumula în medie 15…25 l/mp. Începând cu orele serii în nordul și vestul Moldovei vor predomina ninsorile, iar în Maramureș și Transilvania vor fi precipitații mixte.

La munte, pe parcursul zilei vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare și izolat se va produce polei, apoi va ninge, local mai consistent în special în zona Carpaților Orientali. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile sud-estice, iar noaptea și în Moldova și zona montană.

Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 13 grade, mai ridicate în Dobrogea, până la 17 grade; minimele vor fi cuprinse între -2 grade în nord-vest și 10…12 grade pe litoral. Temporar se va forma ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi mai caldă decât ar fi normal la această dată, dar închisă, cu nebulozitate compactă, persistentă. În prima parte a zilei trecător vor fi posibile ploi slabe, apoi va ploua continuu, moderat cantitativ, astfel că până la sfârșitul intervalului se vor cumula în jurul a 15 l/mp. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări pe timpul nopții. Temperatura aerului va avea variații nesemnificative pe parcursul intervalului, maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar minima de sâmbătă dimineața va fi de 5…6 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea se va menține în general închisă, cu precipitații în cea mai mare parte a țării și va fi în răcire în special în nord și nord-est.

În Muntenia și Dobrogea va ploua și local se vor cumula peste 15…20 l/mp, în Oltenia și sudul Moldovei vor fi mai ales ploi, iar în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania se vor semnala local precipitații mixte; în nordul și centrul Moldovei și la munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în est și în sud-est, precum și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în nordul Moldovei și 11…12 grade pe litoral, iar cele minime vor fi de la -4 grade în estul Transilvaniei până la 6…7 în sudul Dobrogei.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi închisă și se va răci. Înnorările vor persista, pe parcursul zilei va ploua aproape continuu, iar vântul va sufla în general moderat, urmând ca noaptea probabilitatea de ploaie să diminueze. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea va fi închisă și vor fi precipitații cu caracter temporar în toată țara. În estul Olteniei, în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei va ploua, iar în restul teritoriului vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, local mai însemnate cantitativ și cu depunere de strat de zăpadă. La munte va ninge, mai consistent în Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 12 grade, ușor mai ridicate în deltă și pe litoral, iar cele minime în general între -3 și 6 grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi în continuare închisă, va ploua, iar vântul va sufla moderat. Temperatura aerului se va menține constantă pe tot parcursul intervalului, la valori de 4…5 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi rece pe parcursul zilei în vest, centru și nord, iar noaptea în toate zonele țării; temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 9 grade, iar cele minime între -8 și 1 grad. Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice unde vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar precipitații vor fi posibile izolat. La munte va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe creste.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă, mult mai scăzută decât în noaptea precedentă, va fi de -4…-2 grade.

PROGNOZA METEO MARTI, MIERCURI, JOI. Valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei, ușor mai ridicate în regiunile sud-estice. Temporar și pe spații restrânse, vor fi precipitații, în toate regiunile.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi rece, mai ales în primele nopți. Probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.