PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vreme caldă pentru februarie, vezi cum o să fie de Valentine’s Days

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru prima decadă a lunii februarie. În weekend, cerul va fi mai mult noros în jumătatea sudică a teritoriului unde aria ploilor se va extinde treptat. La munte vor fi precipitații mixte și condiții de polei. De Valentine's Days, probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în sudul și sud-estul țării.

06 feb. 2018, 14:19
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vreme caldă pentru februarie, vezi cum o să fie de Valentine’s Days

PROGNOZA METEO 06 februarie, ORA 20 – 07 februarie, ORA 08 Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile sud-vestice unde pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, predominant ploi. Vântul se va intensifica treptat în sudul Banatului, cu viteze de 60…70 km/h, precum și în Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Occidentali, cu rafale pe creste de 80…90 km/h. Temperaturile minime se vor situa de la -11 grade în depresiunile Carpaților Orientali până la 2…4 grade pe litoral și în Dealurile Banatului. Local se va semnala ceață, cu precădere în zonele joase din sudul și din sud-estul teritoriului.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -2…0 grade. Îndeosebi spre dimineață se va semnala ceață.

Vezi şi: PROGNOZA METEO pentru două săptămâni: Urmează un nou val de ploi şi ninsori

PROGNOZA METEO 07 februarie, ORA 08 – 08 februarie, ORA 08 Încălzirea vremii se va resimți în cea mai mare parte a țării, astfel că temperaturile se vor situa cu mult peste cele obișnuite ale perioadei, cu maxime în general între 4 și 12 grade și minime între – 3 grade în estul Transilvaniei și 6 grade pe litoral.

Cerul va fi temporar noros. Pe parcursul zilei vor fi ploi slabe, locale, îndeosebi în jumătatea vestică a teritoriului, iar izolat vor fi posibile și lapovițe sau ninsori. În același timp, în zona montană se vor semnala precipitații mixte la altitudini de sub 1500 m, iar pe creste trecător va ninge slab. Vântul va deveni moderat, cu intensificări locale în special în cursul zilei, cu viteze în general de 75…85 km/h în sudul Banatului și rafale de peste 90…100 km/h pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură. Noaptea va ploua în majoritatea regiunilor, iar pe arii restrânse, în special din sudul și din vestul teritoriului, cantitățile de apă vor totaliza 10…15 l/mp. Îndeosebi la munte și în Transilvania vor fi depuneri de polei. În zonele joase local se va semnala ceață mai ales în prima parte a zilei.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru prima decadă a lunii februarie, cu o maximă termică de 9…10 grade și o minimă în jurul a 3 grade. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, mai ales în timpul nopții. Vântul va deveni în general moderat. În orele dimineții vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO 08 februarie, ORA 08 – 09 februarie, ORA 08 Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori în general peste mediile climatologice specifice perioadei. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în nordul Moldovei și 12 grade în sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa între -4 și 3 grade.

În nordul, nord-vestul și centrul țării înnorările vor fi persistente și pe arii extinse vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie, ziua, iar noaptea, local vor fi îndeosebi lapovițe și ninsori. Vor fi condiții de polei. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare și va ploua în Banat, izolat în Oltenia, iar la începutul zilei și în Moldova, estul Munteniei și Dobrogea. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate. La munte în prima parte a intervalului vor fi precipitații mixte, apoi doar ninsori. Vântul va mai prezenta intensificări la munte, în special pe creste, iar la cote mai reduse local și în regiunile sudice și sud-estice. Izolat, mai ales noaptea, vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Va fi în continuare o vreme mai caldă decât normal, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi în jurul a 0 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei, când este posibil să mai plouă slab. Vântul va sufla în general moderat. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO 09 februarie, ORA 08 – 10 februarie, ORA 08 Cerul va fi mai mult noros în jumătatea nordică a țării unde, mai ales ziua, pe arii restrânse se vor semnala precipitații mixte. La munte vor fi predominant ninsori. Punctiform vor fi condiții de polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar regimul termic mai ridicat decât în mod caracteristic acestei perioade. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, iar trecător și în regiunile sudice și nord-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade, iar cele minime se vor situa între -5 și 4 grade. Izolat, dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Valorile de temperatură, în special cele diurne, se vor menține mai ridicate decât normele climatologice ale perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va slăbi treptat în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de -2…0 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO 10 februarie, ORA 08 – 11 februarie, ORA 08 Cerul va fi mai mult noros în jumătatea sudică a teritoriului unde aria ploilor se va extinde treptat. La munte vor fi precipitații mixte și condiții de polei. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 10 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 și 5 grade. Izolat, dimineața, vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Nebulozitatea se va accentua treptat și mai ales în partea a doua a intervalului temporar va ploua, iar vântul se va intensifica. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 11 februarie, ORA 08 – 14 februarie, ORA 08 ÎN ŢARĂ Valorile termice se vor situa în general ușor peste normele climatologice specifice acestei perioade. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în sudul și sud-estul țării.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Valorile termice se vor situa ușor peste cele climatologic specifice acestei perioade. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în prima parte a intervalului.