PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE- Vreme frumoasă, 19 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că vremea va fi frumoasă şi se va menţine mult mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an. În weekend, regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori peste cele normale în luna februarie.

RomaniaTV.net
31 ian. 2018, 13:16
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE- Vreme frumoasă, 19 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei

PROGNOZA METEO ÎN ŢARĂ. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile nord-vestice, unde spre dimineaţă izolat vor fi precipitaţii slabe sub formă de ploaie în zonele joase de relief şi ninsoare la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi pe creste, dar trecător şi în extremitatea de vest a teritoriului şi în regiunile estice.

Temperatura aerului va avea valori în continuare mai ridicate decât normalul perioadei în aproape toată ţara, cu minime ce se vor încadra între -13 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 3…4 grade în Dealurile de Vest. Pe arii restrânse, în special în zonele joase de relief din sud, centru şi din est, se va forma ceaţă.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, vântul va sufla în general slab şi vor fi condiţii de ceaţă. Temperatura minimă va fi de -4…-2 grade.

PROGNOZA METEO JOI ÎN ŢARĂ. Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii februarie; temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -10…-8 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 6 grade în Dealurile Banatului.

Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua în nord-vestul teritoriului, iar noaptea în sud-vest, unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe, iar în zonele montane aferente precipitaţii mixte ce vor favoriza depunerile de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, dar local şi temporar şi în regiunile vestice şi cele de sud-est. În special în zonele joase de relief din sud şi est dimineaţa şi nopatea pe spaţii mici va fi ceaţă.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi frumoasă şi se va menţine mult mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de -2…0 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

PROGNOZA METEO VINERI. Valorile termice vor continua să crească şi se vor situa cu mult peste mediile climatologice ale perioadei, cu maxime între 6 şi 15 grade şi minime în general între 0 şi 9 grade. Cerul se va înnora în cea mai mare parte a ţării. Pe parcursul zilei va ploua slab pe spaţii mici în regiunile sud-vestice, apoi ploile se vor extinde cuprinzând jumătatea de vest şi vor deveni moderate cantitativ. În zona montana vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini mari, mai ales noaptea, va ninge. Vântul va avea intensificări la munte şi în regiunile vestice, dar pe arii restrânse şi la cote mai reduse şi în sud-estul teritoriului. Dimineaţa izolat vor fi condiţii de ceaţă.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în partea a doua a intervalului când trecător va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori peste cele normale în luna februarie, în special în sudul şi în estul ţării, unde temperaturile, în creştere faţă de ziua anterioară, vor fi chiar şi cu 10…15 grade mai mari decât mediile climatologice; maximele se vor încadra între 7…8 grade local în Banat şi în estul Transilvaniei şi 18…19 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei, iar minimele vor fi cuprinse între -3 şi 6 grade, mai ridicate în Dobrogea.

Cerul va avea înnorări în toate regiunile, mai persistente în vest, nord-vest şi centru unde ziua pe arii extinse vor fi ploi moderate cantitativ, iar seara şi noaptea vor fi precipitaţii mixte. În sud şi în est ploile, cu caracter temporar, se vor semnala local.

La munte, vor fi ploi şi lapoviţă la început, apoi vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări susşinute la munte, unde în special pe creste rafalele vor depăşi 80 km/h, viscolind sau spulberând zăpada, dar temporar, la cote mai reduse, şi în restul teritoriului, în special în vest şi în sud-est.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi în creştere, astfel că maxima va fi de 16…17 grade, iar minima de 4…5 grade (valori cu peste 10 grade mai mari decât media climatologică a datei). Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat.

TENDINTA

PROGNOZA METEO DUMINICA – Deşi în scădere în toată ţara, valorile de temperatură se vor situa peste cele obişnuite în prima decadă a lunii februarie. Cerul va fi parţial noros în nord şi în centru şi variabil în rest. Va ninge slab în zonele montane, iar în Maramureş şi estul Transilvaniei vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 11 grade, iar cele minime în general între -7 şi 0 grade.

PROGNOZA METEO LUNI, MARTI si MIERCURI – Valorile termice se vor situa în general peste cele climatologic specifice periaodei. Precipitaţiile se vor semnala pe arii mai extinse spre sfârşitul intervalului.