PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vreme geroasă în cea mai mare parte a ţării

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme extrem de rece şi pentru zilele următoare. Deşi valorile termice vor fi în creştere uşoară, vremea va fi în continuare rece, chiar geroasă dimineaţa şi noaptea.

10 ian. 2017, 14:23
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vreme geroasă în cea mai mare parte a ţării

PROGNOZA METEO MIERCURI. Deşi valorile termice vor fi mai ridicate decât în zilele precedente, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării. În cursul zilei cerul va fi mai mult noros si va ninge în jumătatea de sud-est a teritoriului, iar în Dobrogea, în cea mai mare parte a Moldovei, estul Munteniei, precum şi în Carpaţii de Curbură va fi viscol, rafalele de vânt urmând să atingă 50…60 km/h, iar pe arii restrânse 70…80 km/h.

În Dobrogea local se vor menţine depunerile de polei. Intensificări ale vântului vor fi şi în sudul Olteniei şi pe crestele montane, astfel că trecător zăpada va fi spulberată. Noaptea înnorările vor fi temporare si doar pe arii restrânse vor mai fi ninsori slabe, cu precădere în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între -9 grade in sud-vestul Munteniei, nordul Moldovei si estul Transilvaniei si -1 grad pe litoral. În zonele joase vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea. În cursul zilei vor fi înnorări, iar până în orele amiezii va mai ninge slab. Noaptea cerul va deveni treptat variabil. Vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -5 grade, iar cea minimă va fi de -12…-11 grade, mai scăzută în zona preorăsenească până la -14 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Valorile termice vor creste usor, dar se vor mentine sub cele normale în această perioadă în cea mai mare parte a tării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 grade in centru si 3 grade in vest. Cerul va avea înnorări si, mai ales după-amiaza si în prima parte a noptii va ninge în zonele montane, iar în vestul, centrul si nordul teritoriului vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, dar şi lapoviţă sau ploaie ce local vor depune polei. Vântul va prezenta intensificări la munte unde, mai ales pe creste, va viscoli şi va spulbera zăpada, dar local şi temporar şi în celelalte zone. Izolat se va forma ceaţă.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Deşi valorile termice vor fi în creştere uşoară, vremea va fi în continuare rece, chiar geroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla moderat ziua şi în general slab noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -5 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va continua să se încălzească, în special în vestul ţării şi în zonele de deal şi de munte; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între -4… -3 grade in Moldova si estul Transilvaniei şi 7…8 grade in sudul Banatului. În regiunile vestice, nord-vestice şi centrale cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii mixte, iar la munte vor predomina ninsorile. În restul tării, cerul va fi temporar noros, iar precipitaţii mixte se vor semnala local în cursul nopţii, cu precădere în Oltenia. Pe arii restrânse se va produce polei. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări temporare la munte, viscolind ninsoarea. Îndeosebi dimineaţa, în regiunile extracarpatice se va semnala ceaţă.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Vremea se va încălzi, valorile termice urmând a se situa în limite normale pentru această perioadă. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla slab si moderat. Vor fi condiţii de ceaţă.

TENDINTA

SAMBATA – Valorile termice vor continua să crească în cea mai mare parte a ţării, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra -1 şi 9 grade. (-1 grad in nordul Moldovei, iar 9 grade pe litoral, posibil si in zona deltei si dealurile Munteniei). Cerul va avea înnorări si vor fi precipitatii pe arii extinse, ziua cu precădere în jumătatea de vest, iar seara si noaptea si în restul teritoriului.

La munte si în Moldova vor predomina ninsorile, în Dobrogea si Bărăgan vor fi mai ales ploi, iar în celelalte regiuni precipitatiile vor fi mixte. Pe arii restrânse se va produce polei. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări în Câmpia de Vest, în Dobrogea si la munte.

DUMINICA si LUNI – Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a tării. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată la sfârsitul intervalului în regiunile sudice.