PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vreme închisă pe 1 DECEMBRIE. La munte, vor fi ninsori şi lapoviţă

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că vremea va fi în general închisă, iar aria precipitațiilor va cuprinde, treptat, cea mai mare parte a țării. De luni, valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei, ușor mai ridicate în regiunile sud-estice.

RomaniaTV.net
29 nov. 2017, 14:37
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vreme închisă pe 1 DECEMBRIE. La munte, vor fi ninsori şi lapoviţă

PROGNOZA METEO 29 noiembrie ORA 20 – 30 noiembrie ORA 08. Cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare în sudul și în estul țării, iar în restul teritoriului, se va acoperi treptat. Mai ales spre dimineață, vor cădea precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie, în Banat și Crișana, mixte și pe arii restrânse în Oltenia, sud-vestul Transilvaniei, Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali. Izolat, vor fi condiții de producere a poleiului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special în masivele sudice și la altitudini mari, cu viteze la rafală de peste 60…65 km/h, iar zăpada va fi spulberată sau viscolită, precum și în Banat, unde, rafalele vor depăși 50…55 km/h. Temperaturile minime vor avea valori de la -11 grade în estul Transilvaniei, până la 6 grade în nordul litoralului și în zona deluroasă a Banatului. În zonele joase de relief, local, va fi ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare. Vântul va sufla slab până la moderat și vor fi condiții de ceață. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de -3 grade.

PROGNOZA METEO 30 noiembrie, ORA 08 – 01 decembrie, ORA 08 Vremea va fi în general închisă, iar aria precipitațiilor va cuprinde, treptat, cea mai mare parte a țării. În zona montană vor fi ploi, ninsori și lapoviță și se va forma polei, iar în restul teritoriului, va ploua. În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, nord-vestul Munteniei și local în Transilvania, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp.

Pe arii restrânse, vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe parcursul zilei și la începutul nopții, în majoritatea regiunilor. Vor fi rafale de peste 60-70 km/h; în Banat și pe litoral, peste 70-80 km/h, iar la munte, la altitudini mari, unde se va depune strat consistent de zăpadă, viteza vântului va depăși 90 km/h și va viscoli. Temperatura aerului va marca o creștere, mai ales la valorile nocturne. Astfel, maximele se vor încadra între 1…2 grade în estul Transilvaniei și 15 grade în sudul Dobrogei, iar minimele, în general, între 1 și 11 grade. Dimineața, va fi ceață în zonele joase de relief, însă pe arii restrânse.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Cerul se va acoperi treptat şi, îndeosebi spre seară și noaptea, temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 6…7 grade. Dimineața, vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO 01 decembrie, ORA 08 – 02 decembrie, ORA 08 Vremea se va menține în general închisă, iar regimul termic nu se va modifica semnificativ, față de cel din intervalul precedent. Vor cădea precipitații în sudul, centrul și estul țării și local în celelalte regiuni. La munte, vor fi mai ales ninsori și lapoviță; în vest, nord și centru vor predomina ploile, iar în restul teritoriului, vor fi doar ploi. Izolat, cantitățile de apă mai pot fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensifica în sud-estul, sudul și estul țării, precum și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 13 grade, mai ridicate în Dobrogea, iar minimele între -2 grade în depresiuni și 10…11 grade, pe litoral. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse, va fi ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Vremea va fi în general închisă și temporar va ploua. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări în partea a doua a intervalului. Temperatura aerului, ușor mai ridicată decât în mod obișnuit la această dată, va avea o maximă în jurul valorii de 8 grade și o minimă de 4…5 grade. Noaptea, vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO 02 decembrie, ORA 08 – 03 decembrie, ORA 08 Vremea se va menține în general închisă. Temporar, în sud, local în est și centru și pe arii restrânse în rest, se vor semnala precipitații. Acestea vor fi – mixte la munte și în nord, unde pe spații mici vor putea favoriza depuneri de polei, în a doua parte a intervalului, și mai ales ploi în restul teritoriului. Cantitățile de apă ce se vor acumula, îndeosebi în sud-est și în masivele sudice, local, vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, îndeosebi ziua, în Bărăgan, Dobrogea și în sudul Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 10 grade, mai ridicate spre 16…17 grade în extremitatea de sud-est, iar cele minime vor avea valori de la -5…-4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, până la 11…12 grade pe litoral.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Înnorările vor persista, va ploua aproape continuu – în cursul zilei, când și vântul va prezenta intensificări temporare, apoi ploile vor diminua, iar vântul va slăbi. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade.

PROGNOZA METEO 03 decembrie, ORA 08 – 04 decembrie, ORA 08 Cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi precipitații, în general slabe, în majoritatea regiunilor. La munte va ninge; în vest, centru și în nord-est, în primele ore ale zilei, precipitațiile vor fi mixte, apoi predominant sub formă de ninsoare, iar în restul teritoriului vor fi mai ales ploi. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 10 grade, ușor mai ridicate în deltă și pe litoral, iar cele minime se vor încadra între -5 și 5 grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Cerul va fi noros pe parcursul zilei, când temporar va ploua, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad.

TENDINŢA 04 decembrie, ORA 08 – 07 decembrie, ORA 08 Valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei, ușor mai ridicate în regiunile sud-estice. Temporar și pe spații restrânse, vor fi precipitații, în toate regiunile.

BUCUREŞTI Valorile termice vor fi ușor peste mediile multianuale specifice acestei perioade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată, în prima jumătate a intervalului.mete