PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vreme instabilă, ploi, descărcări electrice şi vânt

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme instabilă în zilele următoare. Vineri, cerul va avea înnorări temporar accentuate si vor fi averse, însotite de descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. În weekend, vremea va rămâne în general instabilă.

01 iun. 2016, 14:37
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vreme instabilă, ploi, descărcări electrice şi vânt

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice, în scădere în toată ţara, se vor apropia de cele normale pentru începutul lunii iunie. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în nordul, centrul şi estul ţării şi pe arii restrânse în rest. Mai ales în regiunile estice, ploile vor avea si caracter torential, local se vor înregistra cantități de apă de peste 20…30 l/mp şi punctiform, în Moldova, peste 50…70 l/mp. Izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade în nord-est şi în depresiuni şi 27 de grade în Lunca Dunării.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor marca o scădere, devenind normale pentru această perioadă din an. Cerul va avea înnorări temporare şi vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi în continuare în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate si vor fi averse, însotite de descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului în estul şi sud-estul tării, la deal si la munte si local în restul teritoriului. Izolat vor fi condiţii de grindină, iar în jumătatea de est a ţării cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 50 l/mp. Temperaturile maxime vor fi apropiate de mediile climatologice specifice perioadei în vest si sud si sub cele normale în rest si se vor încadra între 15 grade in nordul Moldovei şi 25 de grade in sud si vest.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Vremea va fi în general instabilă. Temporar, vor fi înnorări accentuate, averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi 24…25 de grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA: În vestul si sudul tării si în zonele de munte, vremea va rămâne în general instabilă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales în cursul zilei, prin averse, însotite de descărcări electrice si de intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii restrânse si vor fi, în general, slabe cantitativ. Temperaturile maxime, usor mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, vor fi cuprinse între 18 grade in sud-estul Transilvaniei si 25 de grade in nord-vest.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Vremea se va mentine în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate si, mai ales în cursul zilei, vor fi averse şi, posibil, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului. Temperatura maximă, usor mai scăzută decât cea normală pentru această perioadă, va fi de 21…22 de grade.

DUMINICA – Vremea se va încălzi usor în majoritatea regiunilor. În vestul si centrul tării si în zonele de deal si de munte, cerul va avea înnorări temporar accentuate si local vor fi averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploi de scurtă durată se vor semnala doar izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade pe litoral si 27 de grade in Maramures, nordul Crisanei si sudul Munteniei (sau in nord-vest si in sud-sud-est).

LUNI, MARTI, MIERCURI – valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologic specifice acestei perioade din an. Local vor mai fi averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului.