PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vreme primăvăratică cu temperaturi ridicate şi ploi

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că va fi în continuare o vreme mai caldă decât normal. În weekend, vor fi precipitații cu precădere în sudul, centrul și estul țării.

05 feb. 2018, 14:25
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vreme primăvăratică cu temperaturi ridicate şi ploi

PROGNOZA METEO LA NOAPTE Temperaturile minime, mai scăzute decât în noaptea precedentă, se vor încadra între -8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 0…2 grade pe litoral, valori apropiate de cele normale pentru această dată. În nordul și în centrul țării vor fi înnorări mai persistente, in special în prima parte a nopții când pe arii restrânse vor mai fi ninsori slabe. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și sanse reduse de precipitații. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Spre dimineață pe spații mici va fi ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, vântul va sufla slab, iar spre dimineață vor fi condiții de ceață. Temperatura minimă va fi de -2…-1 grad, mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO MARTI În sud și in sud-vest vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit în prima decadă a lunii februarie, în timp ce în restul țării temperaturile vor fi apropiate de mediilor multianuale; maximele se vor încadra între 0 grade în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei și 9 grade în sudul extrem, iar minimele, vor fi de la -11 grade în depresiunile Carpaților Orientali până la 2…4 grade pe litoral și în Dealurile Banatului.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în nord-nord-est unde doar izolat vor mai fi posibile fulguieli, iar noaptea în regiunile sud-vestice unde vor fi precipitații slabe, predominant ploi. Vântul se va intensifica în cursul nopții în sud-vest, cu viteze mai mari, peste 50…60 km/h, în sudul Banatului și la munte, cu rafale pe creste de peste 75…80 km/h. Local dimineața și noaptea, se va semnala ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Vremea va fi ușor mai caldă decât normal cu maxime de 7…8 grade si minime de -2…-1 grad. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Vor fi condiții de ceață dimineața și noaptea.

PROGNOZA METEO MIERCURI Încălzirea vremii se va resimți în toate zonele, astfel că temperaturile se vor situa cu mult peste cele obișnuite ale perioadei, cu maxime între 3 și 13 grade și minime între -4 și 6 grade. Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a țării. Peste zi vor fi ploi locale, iar în primele ore posibil și precipitații mixte în majoritatea zonelor, dar de scurtă durată și slabe cantitativ.

Noaptea va ploua pe arii relativ extinse, în special în sudul și în vestul teritoriului unde cantitățile de apă vor deveni în general moderate. În zona montană vor fi precipitații mixte la altitudini de sub 1500 m, iar pe creste vor predomina ninsorile, temporar viscolite.

La munte și în Transilvania, în prima parte a nopții, pe alocuri se va depune polei. Vântul va sufla cu intensificări locale, cu viteze mai mari în la munte și în sudul Banatului. Va fi ceață, local dimineata, cu precădere în sud-est, apoi doar izolat și trecător.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Vremea va fi mai caldă decât în mod normal cu o maximă termică de 8…10 grade și o minimă în jurul a 3 grade. Cerul va avea înnorări, temporare ziua când vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată și mai persistente în cursul nopții atunci când va ploua moderat cantitativ. Vântul va sufla în general moderat. În orele dimineții vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO JOI Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori peste mediile climatologice specifice perioadei. În nordul, nord-vestul și centrul țării înnorările vor fi persistente și pe arii extinse vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie ziua, iar spre seară și noaptea și lapoviță sau ninsoare. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare și va ploua în Banat, iar la începutul zilei și în Moldova, estul Munteniei și Dobrogea. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

La munte în prima parte a intervalului vor fi precipitații mixte, apoi doar ninsori. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în regiunile sudice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în nord-estul extrem și 11…12 grade în sud-est, iar cele minime se vor situa între -3 și 5 grade. Izolat, mai ales noaptea, vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Va fi în continuare o vreme mai caldă decât normal, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei, când trecător va mai ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO VINERI În nordul și centrul țării vor fi înnorări și local, cu precădere în prima parte a zilei, precipitații slabe, mixte. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului când va începe să plouă în extremitatea sudică. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua la munte și local în regiunile sudice și nord-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade, iar cele minime se vor situa între -6 și 4 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat, dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Valorile de temperatură, în special diurne, se vor menține mai ridicate decât normele climatologice ale perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va slăbi treptat în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de -2…0 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO DE SAMBATA PANA LUNI Valorile termice se vor situa în general în jurul normelor climatologice specifice acestei perioade. Vor fi precipitații cu precădere în sudul, centrul și estul țării.