PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea se răceşte în toată ţara, izolat vor fi condiţii de grindină

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate si vor fi averse, în general slabe, posibil însotite de descărcări electrice. În weekend vremea se încălzeşte.

03 apr. 2017, 14:22
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea se răceşte în toată ţara, izolat vor fi condiţii de grindină

PROGNOZA METEO MARŢI. Vremea va deveni în general instabilă, iar valorile termice, mai ales cele diurne, vor fi mai scăzute decât cele din intervalul precedent în majoritatea zonelor. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate si vor fi averse însotite de descărcări electrice pe spatii relativ extinse în vestul, sudul tării, la munte si local în rest. Pe arii restrânse, cu precădere în Oltenia, în Muntii Banatului si în Carpatii Meridionali, cantitătile de apă vor depăsi 15…20 l/mp. Izolat vor fi si conditii de grindină. La munte, la altitudini de peste 1800 m, precipitatiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări temporare, îndeosebi ziua, în cea mai mare parte a tării, cu viteze mai mari în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în sudul litoralului si 23 de grade în nord-vestul extrem al teritoriului. Pe litoral vor fi condiţii de ceaţă.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate si vor fi averse, în general slabe, posibil însotite de descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări după-amiaza si seara. Temperatura maximă, mai scăzută decât în zilele precedente, va fi de 15…16 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va mentine în general instabilă, iar regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor climatologic specifice datei, chiar dacă acestea vor marca o scădere fată de ziua anterioară. Vor fi înnorări temporar accentua si va ploua pe arii relativ extinse în vestul, sudul tării, la munte si local în restul zonelor. Vor fi mai ales averse, însotite si de descărcări electrice, iar pe arii restrânse cantitătile de apă vor fi mai însemnate. Izolat vor fi conditii de grindină. La munte, la altitudini mari, se vor semnala precipitatii mixte. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări izolate. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade pe litoral si 19 grade in nord-vest.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Cerul va fi temporar noros, favorabil averselor însotite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade.

PROGNOZA METEO JOI. În regiunile vestice, centrale si nordice, vremea se va răci accentuat fată de intervalul anterior, devenind răcoroasă pentru această perioadă a anului. Cerul va fi mai mult noros pe parcursul zilei când temporar va ploua pe arii extinse, apoi treptat se va degaja, iar aria ploilor va fi în restrângere. În restul teritoriului, regimul termic va continua să fie caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice perioadei si mai ales spre seară si în cursul noptii înnorările vor fi accentuate si local se vor semnala averse si descărcări electrice.

În zona montană, iar noaptea posibil si în estul Transilvaniei si în zona deluroasă a Moldovei, precipitatiile vor fi si sub formă de lapovită si ninsoare. Pe arii restrânse se vor acumula cantităti de apă mai însemnate. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în toate regiunile, viteze mai mari urmând a se înregistra în sud-vest si la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade in nordul Moldovei si 20 de grade in sudul extrem al Munteniei. În cursul noptii izolat se va produce brumă.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Vremea va deveni în general instabilă, însă regimul termic va continua să fie caracterizat de valori în jurul mediilor climatologic specifice datei. Cerul va fi variabil, dar din orele după-amiezii înnorările se vor accentua si vor fi averse si descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade.

  • TENDINTA

PROGNOZA METEO VINERI – Valorile termice vor marca o scădere fată de zilele anterioare si în regiunile extracarpatice, astfel că în majoritatea regiunilor vremea va fi în general răcoroasă pentru această perioadă din an. Cerul va avea înnorări, temporar va ploua în vest, centru, nord si nord-est si pe arii restrânse în rest, iar în zona montană si posibil trecător si în estul Transilvaniei se vor semnala si ninsori si lapovită. Vântul va prezenta intensificări temporare în majoritatea regiunilor, viteze mai mari urmând a se înregistra la munte, în sud-vest, centru si nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 grade in nordul Moldovei si 16 grade, izolat in sudul tarii.

PROGNOZA METEO SAMBATA, DUMINICA si LUNI – Vremea se va încălzi treptat, urmând ca până spre sfârsitul intervalului valorile termice să se situeze usor peste cele climatologic specifice perioadei, în special în sud si vest. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicată la începutul intervalului în jumătatea de nord a teritoriului, iar spre sfârsitul acestuia în nord-est.