PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării. Condiţii de polei şi ploaie îngheţată

PROGNOZA METEO. Vin veşti bune de la meteorologii. De luni, vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană și local în sud-vestul, sudul și estul teritoriului. La sfârşit de săptămână, valorile termice vor mai crește ușor și se vor menține apropiate de cele normale pentru prima decadă a lunii martie.

02 mart. 2018, 14:41
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării. Condiţii de polei şi ploaie îngheţată

PROGNOZA METEO LA NOAPTE Cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi în majoritatea zonelor. În Maramureș, în nordul Transilvaniei și la altitudini mari în zona montană vor predomina ninsorile, în timp ce în restul țării vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie. Vor fi depuneri de polei local în Oltenia, Muntenia, în jumătatea de sud a Moldovei și pe spații mai restrânse în sudul și centrul Transilvaniei, iar la începutul intervalului și în Banat și Crișana.

În Dobrogea vor fi mai ales ploi, iar probabilitatea pentru polei va fi mai redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de 60…70 km/h și transport de zăpadă la altitudini mari în Carpații Meridionali, nordul Orientalilor și Munții Apuseni și temporar, atingând 50…55 km/h, în sudul Banatului. Valorile de temperatură vor fi mai ridicate decât în nopțile precedente în toate regiunile, devenind apropiate de cele normale pentru început de martie cu exceptia Moldovei, Olteniei si partial Munteniei; minimele vor fi între -13…-11 grade în nordul Moldovei și sud-estul Transilvaniei și 3…4 grade pe litoral.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Cerul va fi mai mult noros, temporar vor fi precipitații mixte, cu probabilitate mare pentru depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului, in crestere fata nopțile precedente și mai apropiata normalul pentru început de martie, va fi de -5…-3 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA Ziua va debuta cu temperaturi mai ridicate decât în diminețile precedente, cer înnorat în majoritatea zonelor și local precipitații slabe, mixte și depuneri de polei în jumătatea de sud-est a țării și ninsori izolate în rest. Apoi vor fi și intervale de cer variabil spre senin, precipitațiile, slabe cantitativ, vor cadea doar izolat, iar sud maximele termice vor fi mult mai mari decât în ultimele zile; in general se vor încadra între -8 grade în nordul Moldovei și 7…8 grade în sudul Dobrogei. Noaptea, în nord, în centru și în est cerul se va degaja, condiții în care temperaturile vor coborî din nou sub pragul de ger (sub -10 grade).

În celelalte zone, nebulozitatea se va accentua iar valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei; în a doua parte a nopții în sud, local, vor fi precipitații mixte și depuneri de polei.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -18…-16 grade în Moldova și estul Transilvaniei și -1…0 grade în sudul Banatului și sud-vestul Olteniei și pe litoral. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale pese zi în sud, centru și est, cu viteze de 45…55 km/h, precum și în zona montană înaltă, unde rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar zăpada va fi spulberată. Izolat se va semnala ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu sanse reduse de precipitații în primele ore. Vântul va deveni moderat, iar temporar va avea intensificări de până la 35…40 km/h. Temperatura maximă, mai ridicată decât în zilele precedente, va fi in jur de 4 grade. În prima parte a nopții, cerul va fi variabil, iar temperatura va scădea spre -5…-4 grade; apoi se va înnora si dimineață vor fi precipitații slabe, mixte și polei.

PROGNOZA METEO DUMINICA Regimul termic va fi caracterizat de valori mult mai coborâte decât cele obișnuite în prima decadă a lunii marti; noaptea va fi ger mai ales în vest, în centru și în nord. Maximele se vor situa în general între -4 și 4 grade, minimele între -14 și -4 grade, mai scăzute în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei, unde vor fi în jurul a -20 de grade. Înnorările vor fi persistente în sudul țării, unde, mai ales în prima parte a zilei, pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, mixte. Izolat se mențin condițiile de polei. În celelalte zone cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Mai ales noaptea, pe spații mici va fi ceata.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Vremea va fi mai rece decât în intervalul anterior, cu temperaturi mult sub cele normale pentru începutul lunii martie; maxima va fi in jur de 0 grade, iar minima -9…-7 grade. Cerul va fi mai mult noros, iar în prima parte a zilei vor fi posibile precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla cel mult moderat.

PROGNOZA METEO LUNI Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării. Astfel, temperaturile maxime se vor situa între -1 și 8 grade, iar cele minime, în general, între -7 și 2 grade. În sud și în sud-vest înnorările vor fi persistente, iar noaptea vor fi precipitații mixte și condiții de polei. În celelalte zone, cerul va fi variabil, temporar noros în a doua parte a intervalului, când vor fi posibile precipitații slabe și în nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană și local în sud-vestul, sudul și estul teritoriului. În zonele joase de relief, dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Desi temperaturile vor creste, vremea va fi mai rece decât ar fi normal în prima decadă a lunii martie; temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -3…-2 grade. Cerul va fi înnorat, iar vântul va sufla slab și moderat și vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO MARTI Vremea va continua să se încălzească ușor în majoritatea zonelor, astfel că temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 și 8 grade, iar cele minime între -5 și 5 grade. Cerul va fi mai mult noros și pe arii relativ extinse vor fi precipitații, predominant sub formă de ninsoare la munte, mixte în sud-vest și în zonele deluroase și mai ales ploi în rest. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și local și temporar în celelalte zone.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Vremea va continua să se încălzească ușor, astfel că, temperatura maximă se va situa în jurul a 4 grade, iar cea minimă va fi de -3…-1 grad, reprezentând în continuare valori sub cele normale în această perioadă din an. Cerul va avea înnorări și temporar vor fi precipitații, predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO DE MARTI PANA VINERI Valorile termice vor mai crește ușor și se vor menține apropiate de cele normale pentru prima decadă a lunii martie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai mare în prima jumătate a intervalului, în majoritatea regiunilor.