PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea se va menţine călduroasă, temperaturi caniculare în unele zone din ţară

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că vremea va fi călduroasã în cea mai mare parte a ţării. Şi în Bucureşti, vremea se va menţine călduroasă, iar disconfortul termic va fi ridicat.

RomaniaTV.net
21 aug. 2018, 12:21
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea se va menţine călduroasă, temperaturi caniculare în unele zone din ţară

PROGNOZA METEO ÎN ŢARĂ. Cerul va fi variabil la senin şi doar în primele ore din interval vor mai fi înnorări şi ploi de scurtă durată local în nordul Moldovei şi nordul Carpaţilor Orientali şi cu totul izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 14 şi 23 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei unde spre dimineaţă se va forma ceaţă.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul slab. Temperatura minimă va fi de 19…20 de grade, mai scăzută uşor în zona preorăşenească.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, izolat caniculară în Câmpia de Vest, Câmpia Românã şi Lunca Dunãrii unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi; temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade în nordul Moldovei şi 35 de grade în Banat, Muntenia şi sudul Olteniei.

În a doua parte a zilei şi la începutul nopţii instabilitatea atmosferică se va accentua şi se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii relativ extinse în zonele montane şi submontane, local şi în zonele mai joase de relief din sud-sud-vest şi centru şi izolat în restul teritoriului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, se vor înregistra pe spaţii mici cantităţi de apă de peste 20…25 l/mp, cu precădere la munte şi vor fi condiţii de grindină. Minimele termice se vor situa, în general, între 13 şi 23 de grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea se va menţine călduroasă, iar disconfortul termic va fi ridicat; indicele temperatură-umezeală ITU va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în orele serii când vor fi posibile averse slabe şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEO JOI Vremea cãlduroasã va persista în majoritatea zonelor ţãrii, în special în cele de câmpie din Muntenia şi Crişana unde disconfortul termic va fi mai ridicat; temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 34 de grade. Începând cu orele amiezii, instabilitatea atmosferică se va manifesta -pentru intervale scurte de timp- prin înnorări, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi descărcări electrice în zonele montane, în sud-vestul şi în centrul ţării şi pe spaţii mici în rest. Vântul va avea unele intensificări în zona litoralului şi în sudul Banatului, dar izolat, de scurtã durată şi în rest, asociat ploilor. Minimele termice vor fi cuprinse între 11 şi 22 de grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Va fi în continuare o vreme călduroasă, cu o maximă termică de 33…34 de grade şi disconfort ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme călduroasă, cu maxime cuprinse între 25 şi 34 de grade şi minime între 9 şi 21 de grade. Cerul va fi variabil şi mai ales după-amiaza şi seara, în zonele de deal şi de munte, local în nord-vest şi centru şi izolat în rest vor fi înnorãri temporar accentuate, averse posibil torenţiale, descărcări electrice şi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi pe litoral, dar de scurtă durată şi în rest, în timpul ploilor.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea se va menţine călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

TENDINTA

PROGNOZA METEO SAMBATA – Vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 şi 34 de grade, iar cele minime între 9 grade în depresiuni şi 21…22 de grade în Câmpia de Vest şi pe litoral. Cerul va fi variabil, dar după-amiaza şi seara, local în nord, nord-vest şi centru şi în zonele de deal şi de munte vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descãrcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiţii de grindină.

PROGNOZA METEO DUMINICA, LUNI si MARTI – Vremea se va menţine cãlduroasã în prima zi în majoritatea zonelor, iar în cea de-a doua doar în sud-est, în timp ce în rest temperaturile vor marca o scãdere semnificativã. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere începând din seara zilei de duminică astfel cã fenomenele asociate acesteia se vor semnala în toată ţara, putând deveni local mai severe.