PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea se va menţine uşor mai rece decât în mod obişnuit

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că vremea va fi usor instabilă, iar regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii aprilie. Din weekend vremea se va încălzi treptat.

04 apr. 2017, 13:37
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea se va menţine uşor mai rece decât în mod obişnuit

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi usor instabilă, iar regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii aprilie. Vor fi înnorări temporar accentuate si va ploua în jumătatea de vest a tării, la munte si local în restul zonelor. Vor fi mai ales averse, izolat însotite si de descărcări electrice, iar cantitătile de apă vor depăsi local 10…15 l/mp si izolat 20 l/mp, cu precădere în zona de munte. Pe crestele montane înalte se vor semnala precipitatii mixte. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări izolate îndeosebi în est, sud-est si la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade pe litoral si 20 de grade, izolat in nord-vestu, centrul si sudul extrem al tarii.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Cerul va avea înnorări si mai ales după-amiaza si seara vor fi averse, posibil însotite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în general instabilă si se va răci în regiunile intracarpatice, devenind local mai rece decât în mod obisnuit în această perioadă. În restul teritoriului, valorile termice se vor mentine apropiate de cele normale pentru prima decadă a lunii aprilie. Cerul va avea înnorări temporar accentuate si vor fi averse, însotite de descărcări electrice. În zona montană, la începutul intervalului precipitatiile vor fi mai ales sub formă de ploaie, apoi îndeosebi sub formă de lapovită si ninsoare. Pe arii restrânse cantitătile de apă vor depăsi 15…20 l/mp si vor fi conditii de grindină. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în toate regiunile, viteze mai mari urmând a se înregistra în sud-vest si la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade in Dealurile de Vest si 19 grade in Oltenia si sudul Munteniei.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Vremea va fi în general instabilă, iar regimul termic va continua să fie caracterizat de valori în jurul mediilor climatologic specifice datei. Temporar vor fi înnorări accentuate si se vor semnala averse, posibil moderate cantitativ si descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Valorile termice vor marca o scădere fată de zilele anterioare si în regiunile extracarpatice, astfel că în cea mai mare parte a tării, vremea va fi mai rece decât în mod obisnuit pentru această perioadă din an. Cerul va avea înnorări, iar local si temporar va ploua în majoritatea regiunilor. În zona montană, iar trecător, posibil, si în estul Transilvaniei, precipitatiile vor fi si sub formă de lapovită si ninsoare. Vântul va prezenta intensificări mai ales în cursul zilei în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari la munte si în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 grade in estul Transilvaniei si 16 grade in Lunca Dunarii. Noaptea vor fi conditii de brumă.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Valorile termice vor marca o scădere fată de zilele anterioare, astfel că vremea va fi mai rece decât în mod obisnuit pentru această perioadă din an. Cerul va fi temporar noros si în special în cursul zilei va ploua. Vântul va sufla moderat cu unele intensificări ziua, apoi treptat va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 12…14 grade.

  • TENDINTA

PROGNOZA METEO SAMBATA – Desi valorile termice vor marca o crestere fată de ziua precedentă în toate regiunile, vremea se va mentine usor mai rece decât în mod obisnuit pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare si mai ales în prima parte a zilei va mai ploua slab, pe arii restrânse în centrul, estul si sud-estul tării. În zona montană, la începutul intervalului, se vor mai semnala precipitatii slabe, sub formă de lapovită si ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în în cursul zilei la munte, în sud-vestul, centrul si nord-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade in estul Transilvaniei si 17 grade in sud-vest. Noaptea, mai ales în depresiuni vor fi conditii de brumă.

PROGNOZA METEO DUMINICA, LUNI si MARTI – Vremea se va încălzi treptat, astfel că spre sfârsitul intervalului, valorile termice se vor situa usor peste cele climatologic specifice perioadei în toată tara. Probabilitatea de aparitie a ploilor slabe si pe arii restrânse, va fi mai ridicată la începutul intervalului, cu precădere în jumătatea de nord a teritoriului.