PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea se va răci, se anunţă lapoviţă şi ninsori

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că vremea se va răci accentuat. La munte, în general, la înălțimi de peste 1500 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare cu depunere de strat consistent de zăpadă la altitudini mari.De duminică, mercurul din termometre începe să crească.

05 oct. 2017, 13:52
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea se va răci, se anunţă lapoviţă şi ninsori

PROGNOZA METEO VINERI În vestul, nordul și centrul țării, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la această dată, cu temperaturi mai coborâte decât cele din intervalul precedent, maxime cuprinse între 10 și 16 grade. În sud și în sud-est, valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei, maximele urmând să atingă 25…26 de grade, în zona de câmpie. În cursul zilei, cerul va fi variabil în Câmpia Română și în Dobrogea, iar în celelalte regiuni va avea înnorări; va ploua în Banat, Transilvania, la deal și la munte și izolat în restul teritoriului.

Seara și noaptea, înnorările se vor accentua; ploile se vor extinde ca arie și vor cuprinde Oltenia, Muntenia, sudul Transilvaniei și jumătatea de sud a Moldovei, unde local, cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și izolat 30 l/mp; pe arii restrânse, vor fi posibile descărcări electrice.

La munte, îndeosebi la înălțimi mai mari de 1700 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări pe crestele montane, iar spre sfârșitul intervalului și pe litoral. Temperaturile minime vor avea valori de la 2…4 grade în depresiuni, până spre 13 grade pe litoral.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Cerul va fi variabil, mai mult noros noaptea, când vor fi averse, în general, moderate cantitativ. Trecător, vor fi posibile și descărcări electrice. Vântul va deveni moderat. Maxima va fi in jur de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. În regiunile sudice și de sud-est, vremea se va răci accentuat, iar în restul teritoriului, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele din intervalul anterior, sub cele normale la această dată. La nivelul întregii țări, vor fi maxime cuprinse între 8 și 16 grade, ușor mai ridicate pe litoral și minime între 2 și 9 grade, mai ridicate în deltă și pe litoral. În jumătatea de sud-est, cerul va fi mai mult noros și va ploua. Cu precădere în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, local, cantitățile de apă vor fi însemnate și se mențin condiții de descărcări electrice.

La munte, în general, la înălțimi de peste 1500 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare cu depunere de strat consistent de zăpadă la altitudini mari. În celelalte zone, cerul va fi variabil și doar izolat va ploua slab. Vântul va avea intensificări în sud-estul țării și pe crestele montane cu viteze la rafală de peste 55-60 km/h, iar în rest va fi slab și moderat.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Vremea se va răci accentuat. Astfel, temperatura maximă va fi de 10…12 grade, iar minima de 7…8 grade. Cerul va fi noros și va ploua, iar vântul va sufla moderat, temporar, cu intensificări.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea se va încălzi ușor în regiunile vestice și sudice. În sudul, estul și parțial în centrul țării, înnorările vor persista și va ploua. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploile vor fi posibile, izolat. La munte, cu precădere la altitudini de peste 1800 m, vor predomina ninsorile. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale în sud-vestul, sudul, estul teritoriului și la munte, cu viteze mai mari pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 19 grade, ușor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele minime între 3 și 11 grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Vremea va fi în continuare rece. Cerul va avea înnorări și va ploua, cu precădere în cursul zilei și în prima parte a nopții. Vântul va sufla moderat, cu intensificări mai ales în prima parte a zilei. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 7…8 grade.

PROGNOZA METEO LUNI Vremea se va ameliora, față de zilele precedente. Cerul va fi variabil, cu înnorări și precipitații slabe, pe arii restrânse, în cursul zilei, sub formă de ploaie în regiunile sudice, iar în zonele montane și lapoviță sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului în zona de munte și în estul teritoriului, dar local și temporar și în sud-vest și centru. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 și 19 grade, iar cele minime între 2 și 10 grade, mai scăzute în zonele depresionare spre -4 grade. În zonele joase de relief, vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu ceva innorari dar sanse mici de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

PROGNOZA METEO DE MARTI PANA JOI Valorile de temperatură vor crește ușor și se vor situa în jurul celor climatologic specifice acestei perioade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare la mijlocul intervalului, mai ales în jumătatea de nord a țării.